avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... RASPUNS URGENT, VA ROG
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

RASPUNS URGENT, VA ROG

Buna seara,

Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu doreste sa viziteze minora la domiciliul meu actual si pretinde ca vrea fetita cate 2 weekend-uri pe luna la el acasa fara fara mine pt ca vrea maica-sa, din cauza careia ne-am despartit, sa vada fetita.Ea a venit, ca martor in instanta, si a spus ca vrea ca fiul ei sa ia fetita de langa mine ca sa poata sastea si ea cu ea si chiar sa o duca la ea in apartament ca sta ea cu fetita si m-a amenintat ca daca nu sunt deacord cu cererea ei, o sa ceara in instanta dreptul de a vizita fetita fiindca are calitatea de bunica si are tot dreptul. Va rog frumos sa-mi raspundeti ce drepturi are fosta mea soacra in calitate de bunica si daca e posibil sa ma dea in judecata?
Va multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: alyna25 , utilizator 23:54, 8 Decembrie 2009
Tatal poate cere dreptul de vizita pe parcursul procesului de divort.
tatal e lasat sa-si viziteze fetita, dar in schimb acesta nu il pre intereseaza ci doar vrea sa-i indeplineasca dorinta mamei lui de a duce fetita la ea.
Fosta soacra poate sa-mi faca actiune separata si sa ma reclame si sa ceara dreptul de a vedea fetita. Din punct de vedere legal ce drepturi are ea ca bunica?
Va multumesc.
1. Ambii parinti trebuie sa inteleaga ca minorul nu se afla in proprietatea nimanui, avand dreptul de a avea relatii personale cu ambii parinti.
2. Ambii parinti trebuie sa se implice responsabil in cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului lor
3. Copilul nu trebuie folosit NICIODATA ca mijloc moral sau sentimental de razbunare sau de santaj fata de calalalt parinte intrucat acest lucru este perceput de copil si se va rasfrange asupra cresterii si dezvoltarii sale

Bunica paterna nu poate cere acest drept de vizita, dar omeneste mi se pare corect din partea dvs sa nu privati copilul de a avea legaturi cu bunicii paterni
da, sunt de acord cu dvs. dar in cazul meu mama lui, si bunica fetitei mele impreuna cu sotul meu ne-au scos pe mine si pe fetita la varsta de 6 luni ale fetitei din casa afara.Nu s-a bucurat de venirea ei pe lume si nici nu ne-a ajutat cu ceva.Mi-a declarat ca sunt nebuna,ca ma uraste de moarte si ca impreuna cu fiul ei o sa ia fetita in vizita doar pt ei doi.Din toata povestea asta eu sunt doar mama surogat care trebuie inlaturata din ecuatie.Cat a fost fetita mica nici macar nu o prea vizita, dar acum vrea sa o aiba ca e maricica siiese la pensie de la servici si nu are ce face.
POT SA O DAU IN JUDECATA PT CA MA TOT FACE NEBUNA? Ce sanse am?
Daca aveti probe in acest sens puteti sa i faceti plangere la Politie, dar trebuie sa probati cele reclamate. Parerea mea este ca nu este o solutie, incercam sa va sugerez ca exista si calea amiabila de rezolvare.

Alte discuții în legătură

Incredintare minor tata oanapdv oanapdv Sotul meu a aflat in urma cu un an si jumatate ca are o fetita ( la nasterea copilului). Cum mama fetitei nu a fost de acord cu efectuarea unui test ADN iar ei ... (vezi toată discuția)
Extindere program vizita minor oanapdv oanapdv Sotul meu mai are o fetitza de care a aflat la nasterea acesteia de la bunicii materni. Din lipsa dovezilor solicitate ( test ADN) sotul a fost reticient si nu ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor de catre bunica paterna pe programul tatalui nicol26 nicol26 Buna seara Ma numesc Nicoleta si am o mare problema cu fosta soacra. Sunt divortata din primavara anului 2008, data de la care sunt sicanata permanent. Si ... (vezi toată discuția)