avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna seara. Este o perioada dificila. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. Eu si cu sotul meu lucram la aceeasi firma. Din cauza salariului foarte mic, sotul meu a decis sa isi schimbe job-ul cu unul mai bine platit. Azi s-a prezentat la birou cu demisia, prin care cerea incetarea contractului de munca conform legii, cu preaviz. Administratorul firmei i-a zis: ”Daca pleci, pleci cu tot cu sotia, va pleca si ea odata cu tine!”. Ce e de facut in cazul de fata? Ma poate da afara? Am 7 ani lucrati in aceasta firma si nu am avut niciodata nici o abatere. Nu am fost penalizata niciodata. Va rog frumos sa imi dati niste sfaturi. Ce sa fac? Cum sa ma apar? Ce drepturi am in cazul de fata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 21 Ianuarie 2020
Angajatorul poate decide concedierea dvs. pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile unui angajat cand este dat afara fara motiv. ce trebuie sa fac alexandra1002 alexandra1002 Buna ziua! Am si eu o intrebare legat de o concediere . Incep prin a povesti cu inceputul sotul meu a lucrat la un restaurant cu functia \"pizzar\" anul ... (vezi toată discuția)
Dat afara din firma ca nu semnez "micsorarea de brut" Zandzibal Zandzibal Salut, Sotia mea are o problema la servici- nu a semnat \"binevol\" micsorarea de brut (pe motiv de reducere de costuri).... Imediat dupa refuz au inceput sa ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post doar verbal V-Gabi V-Gabi Buna ziua Sunt angajata momentan al o firma. In data de 16 Iunie am fost anuntata verbal ca in birou trebuie sa ramana doar unul singur si unul sa plece adica ... (vezi toată discuția)