avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua! Sunt intr-un proces de iesire din indiviziune cu fratele meu avand fiecare 1/2 dintr-o casa. Eu am locuit in casa permanent, am conservat-o, am adus imbunatatiri, am ingrijit parintii el fara sa dea nici un ban. As vrea sa cer sa mi se scada din valoarea sultei imbunatatirile aduse dar avocatul meu mi-a spus ca fratele meu poate sa-mi ceara chirie pe ultimii 3 ani pentru ca am folosit intreaga casa. Este posibil ca sa aiba el castig de cauza si sa ceara o chirie care se va compensa cu valoarea imbunatatirilor? Ce sa fac in cazul asta, pt ca valoarea sultei este foarte mare. Mentionez ca sunt in faza de apel.
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 22:10, 19 Februarie 2007
nu stiu ce calitate ai avut in proces dar daca ai fost parat trebuia sa faci o cerere reconvetionala prin care sa soliciti c/v investitiilor care le-ai facut, daca ai fost reclamant trebuia sa soliciti sa ti se scada din sulta valoarea investitiilor. In ambele cazuri, investitiile se stabilesc printr-o expertiza. Pentru ca esti in apel, nu mai poti cere aceste investitii decat printr-o actiune separata. Avocatul care te reprezinta ar fi trebuit sa stie toate aceste aspecte.
Pentru a nu ne da cu parerea excesiv..:), ce ti-a dat Judecatoria si, mai ales, cine a facut apel?
Asa iti putem spune, ci titlu de parare, bineinteles, cam ce s-ar putea intampla..;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere valoare sulta vali_085 vali_085 Buna ziua! Daca am 5/8 din garsoniera si dovedesc ca am investit in acea garsoniera ma va ajuta la reducerea sultei in cazul iesirii in indiviziune. ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune manolescu_radu manolescu_radu locuim intr-un imobil(apartament) compus din trei camere.Eu sunt propietar pe doua camere iar colocatarul propietar pe a treia camera si care doreste iesirea ... (vezi toată discuția)
Valoarea sultei Vladimir44 Vladimir44 Eu, mama şi fratele meu deţinem în proprietate un apartament în Berceni: eu am 1/4, mama 1/2 şi fratele 1/4, în indiviziune. Eu am locuit (legal) singur ... (vezi toată discuția)