avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare cuantum sancțiune contravențională
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare cuantum sancțiune contravențională

La o parcare laterală, cu fața, am acroșat un autovehicul abandonat, staționat pe partea dreaptă. În urma incidentului au rezultat avarii minore (zgârieturi ale vopselei), atât la autovehiculul meu cât și la celălalt. Neavând cu cine discuta modul de soluționare a incidentului, celălalt proprietar nefiind la fața locului, am mers și am declarat incidentul. Polițistul de la Biroul rutier, probabil într-un exces zel, mi-a întocmit PV de contravenție prin care mi-a aplicat o sancțiune constând în patru puncte amendă și trei puncte penalizare, pentru nerespectarea regulilor la schimbarea direcției de mers. Am înțeles încadrarea, însă amenda mi se pare răutăcioasă. Cu siguranță putea aplica doar un avertisment. Nu sunt niste reguli pentru individualizarea pedepsei? Adică evenimentul nu s-a produs pe o arteră foarte circulată, nu am perturbat in niciun fel traficul, pagube nesemnificative etc. În concluzie, am vreo șansă sa contest amenda?

Alte discuții în legătură

Accident rutier contestație pv cico2cico cico2cico Fiind staționat în diagonală cu ușa deschisă urmând sa cobor din autovehicul, pe un drum public cu trei benzi de circulație plus linie de tramvai am ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal contraventie paulio paulio Buna seara, Am si eu nevoie de ajutor pentru situatia de mai jos. Am fost implicat intr-un accident usor cand conduceam pe banda 2 iar un alt conducator la ... (vezi toată discuția)
Vinovat accident usor, nu am dat acceptul de despagubire pe rca ul meu imb imb buna ziua, am avut un accident usor pe o artera cu 2 benzi pe sens. aveam masina parcata pe banda 1. cand am vrut sa plec m-am asigurat - nu venea nimeni din ... (vezi toată discuția)