avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot depune acțiune de divort daca respectiva nu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot depune acțiune de divort daca respectiva nu vrea sami dea certificatul de căsătorie ?

Si nu am nici un act să-l ei
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:07, 23 Ianuarie 2020
Se poate solicita un duplicat al certificatului de casatorie de la starea civila.
Foarte simplu ,obțineți dvs un duplicat de la starea civilă.
Puteti depune o copie xeroxata, nu este obligatoriu originalul.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Se poate cu o copie xerox sau cu un duplicat. Insa actiunea se primeste si fara certificat, indicand ca acesta se afla in posesia paratei si obligand-o instanta pe aceasta sa il prezinte.
Mergeti si solicitati un duplicat asa cum am aratat mai sus, pentru ca riscati sa va suspende cauza instanta, daca i se pune in vedere paratei sa il prezinte, iar aceasta nu se prezinta, nu il depune si nici nu isi angajeaza un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț Ghiță100 Ghiță100 Cum pot inainta acțiunea de divorț dacă certificatul de căsătorie a rămas la soție? (vezi toată discuția)
Hotarare divort ileana1 ileana1 stie cineva hotararea de divort definitiva si irevocabila se primeste tot acasa?(pe cea definitiva am primit-o din 15 feb.)Sau de unde se scoate?inteleg ca tb ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa divortez Danadianadaniela Danadianadaniela Daca nu mai am certificatul de căsătorie cum pot să d ivorțez. (vezi toată discuția)