zahariamarius a scris:
Buna ziua !
Reducerea salariului se poate face prin acordarea de concediu fara plata( trei zile pe luna, pentru noiembrie si decembrie), dar pentru aceasta trebuie sa fie de acord angajatii. Daca nu sunt de acord, avand in vedere ca legea este in vigoare, inseamna obligativitatea reducerii cheltuielilor de personal cu 15,5% pe luna, tinand cont de prevederile art. 10, lit. b), c) si d) din legea 329/2009 actualizata.
In concret puteti emite o hotarare sau decizie a conducerii institutiei prin care aplicati una din aceste prevederi. O aduceti la cunostinta personalului care este obligat sa se conformeze !:rtfm:
Cu stima !
O decizie a oricarei conduceri trebuie sa se bazeze pe prevederi legale ; sunt obligat sa respect o astfel de decizie? Nu prea cred.Si va pot da si un exemplu: seful meu imi poate da o dispozitie semnata de director ministru, presedintele anre sau oricare alta persoana cu functii de conducere sa lucrez intr-un loc unde mi-ar fi pusa viata in pericol.Semnata parafata stampilata. Sunt obligat s-o respect
Din contra am obligatia cf fisei postului sa refuz.
Managerul unitatii da o dispozitie scrisa sa mi se reduca veniturile salariale cu 15,5 la suta interpretand legea asa cum doreste in conditiile in care eu am lucrat toate cele 21 de zile. Sunt obligat sa respect aceasta decizie. Am serioase dubii .