avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul de bloc este functionar public?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul de bloc este functionar public?

Administratorul unei asociatii de proprietari de apartamente este considerat functionar public? Dar presedintele asociatiei?
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2020
gabiilie776, utilizator
Administratorul unei asociatii de proprietari de apartamente nu este considerat functionar public si nici presedintele asociatiei, in sensul dreptului administrativ.

ICCJ - Decizia III/2002
[ link extern ]
Admite recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie.

În aplicarea prevederilor art. 147 alin. 2 şi ale art. 215^1 din Codul penal, stabileşte:


1. Administratorul asociaţiei de proprietari sau de locatari are calitatea de funcţionar.

2. Fapta acestuia de însuşire, folosire sau traficare, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează constituie infracţiunea de delapidare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici presedinele de asociatie si nici administratorul de imobil nu exercita si nu detin calitatea de functionar public deoarece presteaza activitati in numele,si interesele asociatiei d e proprietari care este conform disp L nr 196/2018 este
"art 2 d) asociaţie de proprietari - formă de asociere a u t o n o m ă şi fără scop lucrativ a proprietarilor dintr-un condominiu, având ca scop administrarea, exploatarea, întreţinerea, repararea,reabilitarea şi modernizarea proprietăţii comune, menţinerea în stare bună a imobilului,respectarea drepturilor şi asumarea obligaţiilor de către toţi proprietarii; "
Va multumesc pentru raspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A se vedea prevederile Noului Cod Penal, art. 308 Infracţiuni de
corupţie şi de serviciu comise de alte persoane.
Sudarea porti de acces în bloc este legală?
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2023
Gica321, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi complice un presedinte de asociatie? razvan24 razvan24 in cazul in care administratorul unei asociatii de proprietari delapideaza asociatia cu o anumiat suma,respectiv se dispune o expertiza contabila in cauza ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei firme in apartament schimba destinatia de locuinta? claudiuradoi claudiuradoi Buna seara. Sunt presedintele unei asociatii de locatari din Bucuresti. De curand m-am confruntat cu o problema legata de solicitarea unui proprietar de a ... (vezi toată discuția)