avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cât de largă poate fi interpretarea unui text de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cât de largă poate fi interpretarea unui text de lege!

Art. 184
Expertiza medico-legală psihiatrică
(3) Expertiza medico-legală psihiatrică se efectuează după obţinerea consimţământului scris al persoanei ce urmează a fi supusă expertizei, exprimat, în prezenţa unui avocat ales sau din oficiu, în faţa organului judiciar, iar în cazul minorului, şi în prezenţa ocrotitorului legal.


Prin ”persoana ce urmează a fi supusă expertizei” se înțelege suspectul sau inculpatul?

Prin ”persoana ce urmează a fi supusă expertizei” se înțelege persoana cu privire la care, din datele şi probele existente în cauză, rezultă bănuiala rezonabilă că a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală?
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2020
Zebedeu, utilizator

Alte discuții în legătură

Două întrebări Zebedeu Zebedeu Având în vedere că expertiza medico-legală psihiatrică se efectuează după obţinerea consimţământului scris și exprimat al persoanei ce urmează a ... (vezi toată discuția)
O întrebare Zebedeu Zebedeu Art. 184 [i]Expertiza medico-legală psihiatrică (1) În cazul infracţiunilor comise de minorii cu vârsta între 14 şi 16 ani, în cazul uciderii sau ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează în cazul în care se dispune efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice? Zebedeu Zebedeu Cum se procedează în cazul în care se dispune efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, astfel încât expertiza să se efectueze cu respectarea ... (vezi toată discuția)