avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Iesire din tara - minor - custodie comuna
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Iesire din tara - minor - custodie comuna


Buna seara!

Va contactez in vederea obtinerii unor informatii/ consultanta in cazul unui divort, fara partaj, cu un minor, deja pronuntat cu sentinta definitiva si irevocabila din 2013, judecatoria Timisoara.
Custodia este comuna si autoritatea parinteasca a ramas a fi exercitata de ambii parinti, domiciliul minorei fiind stabilit la mama( adica la mine).
Intre timp am pierdut legatura cu tatal copilului( fetita are acum 12 ani). Ce modalitate exista de a ii face pasaport si ulterior sa ies cu ea din tara( excursie, vacanta).

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 20:37, 26 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitați suplinirea consimțământului tatălui, pe cale de ordonanță președințială!
Desigur, dacă din 2013 n-a mai căutat minora, aveți șanse să obțineți și exercitarea autorității părintești în mod exclusiv!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog raspuns- iesire din tara minor luminita1982 luminita1982 am o fetita de 7 ani este recunoscuta de tata pe numele lui dintro relatie de concubinaj pot pleca cu fetita din tara fara acordul lui el fiind inchis pt viol ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)
Procura minor sergiuoctavian sergiuoctavian Buna ziua, Am o prietena care are un copil minor, nascut in Italia, dar nu a fost casatorita cu tatal copilului iar la nastere copilul a fost trecut pe ... (vezi toată discuția)