avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii salariale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii salariale

Buna ziua, daca infiintez o firma noua de constructi si cifra de afaceri este 0, beneficiez de scutirea taxelor? Pot angaja persoane sub aceasta ordonanta?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:18, 27 Ianuarie 2020
Nu, pt ca se mentioneaza existenta raportului din activități specifice domeniului construcții în limita a cel puțin 80% din cifra de afaceri totală, si deci trebuie sa aveti efectiv realizate activitati din domeniului construcțiilor. In ordinul mentionat la art. 60 din Codul Fiscal, Ordin 239/2019 al președintelui Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză se mentioneaza ca:

Art.7- Cifra de afaceri se calculează, în luna de raportare, în condiţiile în care societăţile care desfăşoară una sau mai multe activităţi printre care se regăsesc şi codurile CAEN prevăzute la art. 60 pct. 5 din Codul fiscal, realizează efectiv activităţi corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute la art. 60 pct. 5 din Codul fiscal.


Totusi trebuie sa tineti cont daca aplicati facilitatile, ca potrivit art 11 din Codul fiscal, la stabilirea sumei unui impozit, a unei taxe sau a unei contribuții sociale obligatorii, autoritățile fiscale pot să nu ia în considerare o tranzacție care nu are un scop economic, ajustând efectele fiscale ale acesteia, sau pot reîncadra forma unei tranzacții/activități pentru a reflecta conținutul economic al tranzacției/activității.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli srl neplatitor tva kwik kwik Buna ziua, Am o firma de tip microintreprindere SRL, neplatitoare de TVA, domeniul servicii software. Intrebarea este daca in cazul in care cumpar pe firma ... (vezi toată discuția)
Srl in domeniul it al carui administrator sunt OpreaI OpreaI Buna ziua! Am un SRL in domeniul IT al carui administrator sunt, SRL incadrat IMM cu un salariat 1% impozit pe venit, si anul acesta va depasi cu putin 300000 ... (vezi toată discuția)
Contract între pfa si srl rakkenrol rakkenrol Bună ziua, am o nelămurire: dacă am un PFA cu normă de venit pe consultanță IT si un SRL pe activități de design, pot să închei un contract între ... (vezi toată discuția)