avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vaccinare obligatorie - se reincearca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vaccinare obligatorie - se reincearca

S-a pus iar pe masa proiectul obligativitatii vaccinarii.

Cum se poate lua in considerare asa ceva atata timp cat:

1. In Romania vaccinurile sunt inregistrate ca medicamente la Agentia Nationala a Medicamentului, deci se supun aceluiasi regim juridic si de practica medicala;

2. Vaccinarea este o intervenție medicală, conform art. 1 pct. d) din Legea Nr. 46/2003 care spune:
”prin interventie medicala se intelege orice examinare, tratament sau alt act medical in scop de diagnostic, preventiv, terapeutic ori de reabilitare;”

3. Conform legii drepturilor pacientului si Codul de deontologie medicală al Colegiului Medicilor din România, nici un act medical nu poate avea loc fara consimtamantul pacientului:
Legea 46/2003 art. 13: ” Pacientul are dreptul sa refuze sau sa opreasca o interventie medicala asumandu-si, in scris, raspunderea pentru decizia sa; consecintele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.”

4. Codul de deontologie art . 11:
”(1) Nicio intervenție în domeniul sănătății nu se poate efectua decât după ce persoana vizată și-a dat consimțământul liber și în cunoștință de cauză.
(2) În aceleași condiții, consimțământul se poate retrage în orice moment de persoana vizată.”
5. Proiectul de lege, prin situarea binelui societății înaintea binelui ființei umane, încalcă art. 4 din Codul de deontologie medicală care spune:
„În toate deciziile cu caracter medical, medicul va trebui să se asigure că interesul și binele ființei umane prevalează interesului societății ori al științei.”

6. Vaccinarea obligatorie de masă incalcă art. 5 din Cod care stipuleaza tratarea individuala a fecarui caz:
” Medicul trebuie să depună toate diligențele și să se asigure că decizia profesională pe care o ia sau intervenția cu caracter medical respectă normele și obligațiile profesionale și regulile de conduită specifice cazului respectiv.”

7. Acest proiect de lege incalca independenta profesionala a medicului stipulata in art. 6 al Codului care precizează:
” Medicul este dator să stăruie și să își apere independența profesională, fiind interzisă orice determinare a actului medical ori a deciziei profesionale de rațiuni de rentabilitate economică sau de ordin administrativ.”
8. Acest proiect de lege incalca art. 8 al Codului, care stipuleaza ca pacientul trebuie sa beneficieze de maximum de garantii in raport cu situatiile concrete, adica in conditiile in care exista un risc, nimeni nu poate fi obligat sa si-l asume impotriva vointei sale;

9. Acest proiect de lege incalca, prin „acordul prezumat” cu privire la vaccinare stipulat la art. 21 (3), articolul 14 din Cod care spune:
”(1) Medicul va solicita și va primi consimțământul numai după ce, în prealabil, persoana respectivă sau cea îndreptățită să își dea acordul cu privire la intervenția medicală a primit informații adecvate în privința scopului și naturii intervenției, precum și în privința consecințelor și a riscurilor previzibile și în general acceptate de societatea medicală.
(2) Pe cât posibil, medicul va urmări ca informarea să fie adecvată și raportată persoanei care urmează să își manifeste consimțământul.”
10. Acest proiect de lege încalcă Constituția României, art. 22, 26 și 53:
1. În condițiile în care vaccinarea devine obligatorie, aceasta poate fi asimilată atingerii dreptului la viață și integritate fizică și psihică dacă produce patologie fizică, psihică sau deces precum și torturii dacă se efectuează împotriva voii cuiva, contravenind art. 22 care stipulează:
Art. 22:
”(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.
(2) Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant.”
2. Obligativitatea vaccinării încalcă dreptul persoanei fizice de a dispune de ea însăși, drept consfințit de art. 26:
Art. 26
”(2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.”
3. Proiectul de lege privind vaccinarea aduce restrângerea unor drepturi și libertăți, așa cum au fost discutate anterior, deși art. 53 din Constituție arată clar condițiile foarte particulare în care acest lucru poate fi făcut. Menționăm că proiectul de lege privind vaccinarea nu se adresează unor situații de pericol iminent ci, dimpotrivă, după cum menționează Art. 1 (1) ”...pe durata vieții...”, deci se situează cu totul înafara cadrului constituțional stipulat de art. 53 care spune:

Art. 53”(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.”

11. Se incalca grav Constitutia Romaniei, inclusiv dreptul la educatie.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:11, 5 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, se încalcă grav drepturile copiilor pe care nu ii vaccinați. Probabil se vor face amendamentele legale necesare ca să nu vă mai bateți capul și doar sa vaccinați copilul.
In loc sa stați pe forumuri va sugerez sa faceți o vizita la spitalele de boli infecțioase
Dreptul la educație nu îl încalcă școală ci părintele care nu îl vaccinează sa poată merge la școală. Asa cum legile constituției apară sănătatea și bunăstarea individului nu al dreptului de a ajuta violenta unor epidemii.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator


Parerea dvs nu are legatura cu subiectul. Nu cunoasteti nici macar definitia unei epidemii.
Am prieteni si rude ale caror copii erau efectiv sa moara cand au fost vaccinati.
Cine raspunde legal pentru asa ceva ?
Nimeni !

Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
Da, știu, de regula când cineva citind pe site-uri obscure ca vaccinarea nu este buna se hotărăște sa nu o facă, brusc toți prietenii și cunoscuții lui sunt vătămati de vaccin și erau sa moara din cauza asta. E un adevărat fenomen, zău, ca inmultitul pâinilor.
Repet, mergeți la un spital de boli infecțioase sa vedeți cu ochii dumneavoastră cum e cu ne vaccinarea și cât de inofensiva este. Evident, dacă chiar doriți sa fiți informat nu dacă încercat sa obțineți putina atenție pe Facebook.
Din punct de vedere legal sunt niște norme ale societății și niște reguli. Nu vreți sa va vaccinați copilul? Nu e problema, îl duceți la scoli particulare, mergeți în vârf de munte și trăiți acolo astfel încât atunci când se va muri pe capete ca acum sute de ani sa se facă fără tam-tam și spitalizari plătite din taxele noastre, ale cetățenilor responsabili. Nu mai vorbim ca legal și gravidă are dreptul sa i se asigure condiții sa nască copii sănătoși nu cu malformații și eventual acești copii sa apuce sa se facă mari nu sa moara în primele luni de viata din cauza bombelor biologice nevaccinate ca asa e moda.
Acum doi ani copii se resuscitau în parcări la Balș. Puteți sa interpretați Constituția cât vreți și sa căutați argumente legale, sunt în dubiu ca o sa găsiți ceva care sa va acorde dreptul legal la crima.
Crima impotriva umanitatii este sa obligi pe cineva sa fie supus la tratamente medicale obligatorii. A se vedea Nuremberg dupa Hitler.
In rest, vorbiti din auzite de la TV. Am sute de studii oficiale puse teanc in dosar, facute de mai institutii din lume, care demonstreaza tragand lina ca e mai probabil sa ai ceva de la un vaccin decat sa ai ceva daca nu-l faci.

Aici ma intereseaza strict partea legala a lucrurilor, nu altceva vazut la posturile TV de propaganda. Ca atare, haideti sa ramanem la subiect. Datul cu parerea nu ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate vaccinare intrare in gradinite/scoli adrian255 adrian255 Sunt gradinite care refuza sa accepte la inscriere copii nevaccinati. Povestea sta cam asa: Ministerul Sanatatii, prin DSP locale, au trimis o informare catre ... (vezi toată discuția)
Vaccinarea - obligativitate sau abuz? ramonas1000 ramonas1000 Vaccinarea obligatorie este legala? Stiu ca medicii de familie au obligatia sa vaccineze copiii conform schemei de vaccinuri, dar sunt vaccinarile ... (vezi toată discuția)
Vaccinare obligatorie FLORINA1979 FLORINA1979 Buna ziua ,am primit un mesaj de la serviciu care suna asa : Incepand cu data de 1 Noiembrie angajatii se pot prezenta la serviciu doar cu dovada vacinarii sau ... (vezi toată discuția)