avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune

Sant casatorita de 38 ani cu sot deal doilea legitim Impreuna am cumparat un apartament 2 camere Acum 2 ani sotul a decedat. Sotul are doi copiii din prima casatorie .Impreuna nu avem copii. Acum o saptamana am inainatat actele pt taxa de succesiune . Am procuri de la cei doi copii ai sotului ca nu au pretentii la nimic Cand am inainatat actele am prezentat procurile tot ce era necesar doar copii dupa buletinele copiiilor sotului decedat nu le-am prezentat pt ca nu aveam ,si nici nu le pit lua pt ca ei sunt plecati in strainatate! Intrebarea mea pt dv ce pot face sa obtin taxa de succesiune fara aceste copii ? Eu nu am posibilitatea sa merg dupa ei ! Va rog ajutati- ma . Ce pot face? Va multumesc din suflet! O dupa amiaza placuta!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:30, 31 Ianuarie 2020
Actele (procurile) s- au făcut in Romania. Ei au spus că nu au pretenții la bunuri ( un apartament) dar sa le oferim cate 5000 lei pt fiecare în schimbul procurii că nu au pretenții la apartament. De bună credință le-am oferit aceasta sumă de 100000 lei fără martori și fără chitanță! Ce pot face in acest caz?.Mulțumesc frumos!
Păi nu prea mai aveti ce face
O sa ramana moștenitori cu dvs, după care o sa va doneze cotele lor. Dacă nu se răspândesc intre timp sau mai vor bani...
Procurile, daca au fost întocmite la un notar din România, sunt la modul "Subsemnatul..., imputernicesc pe... sa ma reprezinte la dezbaterea succesiunii după defunctul meu tata....., succesiunea pe care am acceptat-o în mod tacit/expres de la data decesului "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune Mari44 Mari44 Buna ziua! Acum o lună am depus actele la notar pt dezbaterea taxei de succesiune după soț! Am fost căsătorită legitim 45 de ani dar nu am avut copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire CorneliaSandu81 CorneliaSandu81 Buna ziua as avea nevoie de ajutor, sa-mi spuneti ce avem de facut. O sa va povestesc pe scurt: In 2011 tatal meu a decedat, am facut succesiunea, doar ca ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)