avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul

Cat de corect este la o intrprindere bugetara salariul de baza sa fie salariul minim brut pe economie plus sporul de vechime. Se mareste salariul minim brut pe economie. societatea nu mareste la randul ei ,pentru ca cumulul celor doua depaseste salariul minim brut pe economie, stabilit de guvern la nivel national.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 30 Ianuarie 2020
Ce fel de societate este ?
Primaria.
Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, prevazut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabileste in bani, fara a include sporuri si alte adaosuri.

Nerespectarea dispoziţiilor privind garantarea în plată a salariului minim brut pe ţară, sesanctioneaza cu amendă de catre ITM/Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca nu primesc salariu minim obligatoriu in mana ... George0023 George0023 Ce pot face daca nu primesc salariu minim obligatoriu in mana de la firma. Salariu minim net este raportat la o norma de lucru de 168 sau 180 ore ?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Buna ..as vrea si eu sa stiu daca se pot calcula tichetele de ... GCValentin GCValentin Buna ..as vrea si eu sa stiu daca se pot calcula tichetele de masa ca fiind parte din salariul minim pe economie !? (vezi toată discuția)
Buna ziua.care este salariul minim pe economie la data prezentei ... anatole anatole Buna ziua.Care este salariul minim pe economie la data prezentei intrebari si conform carui act normativ? (vezi toată discuția)