avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fotbalistii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fotbalistii

va rog, spuneti-mi ce lege reglementeaza "munca" fotbalistilor?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 22 Septembrie 2013
Din cate stiu eu, fotbalisti sunt "angajati" pe conventii civile, desi este ilegal ptr ca activitatea lor nu este ocazionala ci este o activitate dependenta.

Diferenţa de încadrare are efecte mari în ceea ce priveşte nivelul de impozitare, în condiţiile în care, dacă fotbaliştii ar fi angajaţi pe contracte de muncă, cluburile ar trebui să plătească, pe lângă salarii, şi contribuţii sociale şi impozit pe venit.

De asemenea, mai stiu ca prin vara ANAF a initiat un proiect de lege a sportului prin care jucatorii profesionisti sa fie incadrati cu contracte individuale de munca si, in consecinta, sa se supuna prevederilor Codului muncii.
Dar nu am auzit sa se fi aprobat.
Angajarea se face numai pe baza unui c.i.m. ... in baza unei conventii civile se presteaza o activitate si nu se face o angajare.

Jucătorii de fotbal profesionişti pot să încheie două tipuri de contracte:
a) contracte de muncă;
b) contracte civile
pot sa incheie in acelasi timp si cim si conventie civila?
Da, se pot incheia in acelasi timp un c.i.m. si un contract de prestari servicii.
pai nu avem dubla impunere?

Alte discuții în legătură

Contracte fotbalisti karina29 karina29 Buna ! As avea si eu o nelamurire .Sunt competente completele de litigii de munca si asigurari sociale in cauzele privind contractele fotbalistilor cu ... (vezi toată discuția)
Conventie civila de prestari sportive Ricilina Ricilina CONVENTIA CIVILA DE PRESTARI SERVICII SPORTIVE-este legala sau nu? caz: este incheiata o \"Conventie civila de prestari servicii sportive\", fara a fii ... (vezi toată discuția)
Conventiile civile mirceaungureanu mirceaungureanu Conventiile civile mai sunt valabile,atat timp cat se platesc contributiile aferente ? (vezi toată discuția)