avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi parintesti

Buna seara! O prietena, are o intrebare pentru cine stie a raspunde scurt si cuprinzator! A ramas insarcinata, iar dupa respectivul i-a spus ca sa aleaga intre copil si el, bineinteles ca fata a ales copilul! Pe toata perioada sarcinii, dar si dupa nastere, el nu s-a interesat de starea ei, pana acum cateva zile cand a vrut sa vada copilul, dar s-a izbit de o usa inchisa! Acum el vrea sa se razbune si sa ceara dreprul prin instanta sa isi revendice dreptul lui asupra copililui (mentionez ca nu este trecut in certificatul de nastere al copilului) intrebarea este daca el legal se poate lega de ceva sa aiba drepturi parintesti., in conditiile de mai sus precizate. Multumim
Cel mai recent răspuns: Turb , utilizator 20:43, 30 Ianuarie 2020
Din pacate, da. Isi poate recunoaste copilul si va deveni parinte cu drepturi si obligatii.
Ramane de vazut ce av iesi, poate isi da seama ca a gresit si poate devine un tata bun pt copil.
Multumim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces paternitate in anglia dianaflorescu dianaflorescu buna ziua, prietena mea a nascut un copil acum 5 luni pe teritoriul Angliei,tatal nu a vrut sa-l recunoasca. Acum vrea sa o dea in judecata pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere fals deea809 deea809 Buna seara,O prietena a nascut in urma cu aproape 2 luni un copil care la indemnul parintilor a vrut sa.l paraseasca deoarece tatal nu vrea sa se implice deloc ... (vezi toată discuția)
Custodie minor alexaoborox alexaoborox Buna seara. M-am despartit de sotul meu atunci cand am aflat ca sunt insarcinata si am depus actele de divort la notar atunci cand eram insarcinata in 3luni, ... (vezi toată discuția)