avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chestie ilogica poate ma lamureste cineva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chestie ilogica poate ma lamureste cineva

Buna seara , ma confront cu o situatie putin ilogica in mintea mea, poate ma lumineaza si pe mine cineva:
In anul 2017 un transportator subcontractor al meu in timpul transportului distruge marfa unui client al meu. Clientul ma cheama in judecata solicitand valoarea marfii distruse+ cheltuieli de judecata+dobanda legala.
In cadrul aceluiasi proces am cerut chemarea in garantie a transportatorului in baza contractului intre mine si el, instanta disjunge chemarea in garantie de cauza principala.
Se pronunta pe chemarea in garantie suspendind judecata pe motiv de insolventa a transportatorului iar dupa o luna da cistig de cauza clientului meu obligindu-ma sa platesc paguba practice facind firma mea sa ajunga in faliment dupa ce am platit 90% din prejudiciu.
La un an si jumatate de la suspendare se judeca recursul privitor la suspendarea judecarii chemarii in garantie, se caseaza sentinta si se retrimite spre rejudecare pt ca instant nu a aplicat in mod corect textul legii casarea fiind definitive.
Aceasta casare nu opreste executarea silita? nu ar trebui practice sa se anuleze? practic in casarea sentintei de suspendare se arata ca practic mi sa refuzat chemarea in garatie print-o nerespectare a legii.

Alte discuții în legătură

Termen chemare in solidar a unui nou pirit eugen82 eugen82 Am chemat in judecata pe X pirit in raspundere civila delictuala. Dupa o prima administrare de probe - inscrisuri de catre X am constatat ca este cazul sa ... (vezi toată discuția)
Chemare in garantie: detalii de aplicare smeagull smeagull Buna seara, Speta: societatea mea este chemata in judecata pentru pretentii comerciale. Pretentiile sunt compuse din debit propriu zis (factura neplatita), ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala pasiva in persoana reclamantului? Bahar Bahar Sint proprietara unui imobil din Bucuresti. In 2006 imobilul meu a fost vindut in mod fraudulos, in baza unei procuri speciale aparent emise de mine, unei ... (vezi toată discuția)