avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatia administratorului privind locurile de parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatia administratorului privind locurile de parcare

Locuiesc in sect. 5 de trei ani si am facut cerere la ADP pt. atribuirea unui loc de parcare, in spatiul aferent blocului. Momentan, parchez, de regula (cand nu gasesc locul deja ocupat) langa un punct termic, care nu este marcat de catre primarie sau ADP. Se pare ca exista in legislatie ceva legat de parcarea in jurul acestor puncte termice. Culmea este ca, pe celelalte 3 laturi, sunt locuri marcate si ocupate. Concret, cererea mea a fost respinsa, mai exact, ,,in astepare".
Desi stiu sigur ca doua dintre locurile marcate sunt ocupate abuziv, adica neplatite, administratorul a refuzat sa precizeze pe cererea catre ADP ca exista aceste locuri neplatite.
La ADP am fost intampinat cu nesimtirea clasica a functionarelor din Romania: nu exista niciun loc de parcare liber.
Domnilor, eu vreau sa platesc fie pt. unul din locurile marcate, fie pt. locul pe care il ocup de obicei (dar care nu este marcat si, daca nu il ocup eu, il ocupa oricum altcineva de la blocul alaturat, deci nu ramane liber niciodata).
Intrebari catre dvs.: nu este obligat administratorul sa gestioneze situatia locurilor de parcare, in sensul evidentei platilor catre ADP? Sau raspunde doar de repartizarea acestora si trimiterea situatiei catre ADP?
De ce ADP-ul nu afiseaza, in loc public, situatia locurilor de parcare: repartizarea si plata la zi? Sunt acestea sau nu informatii de interes public?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:24, 30 Iulie 2009
Administratorul unui bloc nu are niciun fel de atributiuni privind spatiul care excede proprietatea comuna a asociatiei (exceptie face mentinerea unei stari de curatenie in jurul blocurilor in asa-zisul spatiu verde, imprejmuit deobicei cu gard).
Faptul ca administratorul s-a ocupat de vreo lista cu locurile de parcare sau ca, mai ceva decat atat, a mai organizat si vreo sedinta de bloc, a facut-o in nume personal, depasindu-si obligatiile contractuale cu asociatia.
Locurule de parcare sunt infiintate, inscriptionate, si administrate exclusiv de ADP-urile de sector. Numai ADP-ul va poate da in folosinta un loc de parcare platit.
La anu' fiti mai iute de picior si luati-o inaintea ocupantului din prezent al locului Dv. preferat.
Cred ca nu m-am facut prea bine inteles, nu este vorba de a fi mai iute de picior sau de vreun loc preferat. Locurile la ADP sunt repartizate de ani de zile, insa multi din titularii initiali nu-si mai platesc darile la stat, se prevaleaza de faptul ca ei locuiesc in bloc inca de la inceput, ca au acest drept(?!) si nimeni nu va indrazni sa le ocupe locurile. Este o situatie frecvent intalnita in Bucuresti, in toate sectoarele. Problema e de ce nu se sesizeaza ADP-ul, de ce nu face publice situatiile repartizarii si plata acestora la zi. In particular, problema mea este cum pot determina ADP-UL sa marcheze si locul mentionat, la fel ca pe celelalte din jurul punctului termic.
Imi cer scuze, poate nu este tocmai locul potrivit pentru acest topic.
E cam tangential cu categoria in discutie, recte "Asociatii locatari/proprietari".
Asa, o parere de neinitiat in ale locurilor de parcare:
- mergeti in audienta la seful ADP de sector si spuneti-i problema Dv. Sa aveti si o schita prin care puteti lamuri mai bine ce doriti.....poate, poate.....
Am impresia ca aceasta problema a mai fost discutata pe forum, dar haideti sa revenim:
- ADP-ul in Bucuresti si DAPPP-ul in provincie, introduc in "ecuatia" atribuirii locurilor de parcare, as. prop., asa de dragul "democratiei populare". Atat timp cat aceste spatii, pe unde s-ar afla ele, fiinteaza pe domeniul public, as. prop. nu are nici in clin si nici in maneca vre-o atributiune ia alocare/repartzarea unui anumit loc de parcare - insa, cel putin la Iasi, procedura este urmatoarea (in conditiile stabilite in CL, dar nici-o as. prop. nu este informata de "rolul" acesteea in aceasta procedura): [ link extern ]
Datorita insistentelor unor veci, m-am deplasat la acest serviciu specializat sa cer lamuriri. Am plecat mai nelamurit decat daca nu intram in acest birou. Totul este o nebuloasa, o carpeala, nimeni nu stie nimic, iar daca faci o cerere - conform "procedurii" nu primesti raspuns nici dupa 90 de zile... Vin oamenii si intreaba daca am primit vre-un raspuns la cererea lor (vizata de asociatie) - de parca la noi trebuia sa vina raspunsul...

Daca revenim la problema ridicata de @mir2006, cred ca cel mai bine este sa mergeti la acel birou de la ADP cu o copie dupa planul de incadrare in zona a imobilului in care locuiti. Marcati vizibil locul identificat de dvs. Va asigur ca au schite mai bune decat cele ale dvs. si va fi nevoie sa-i convingeti sa se deplaseze la locul respectiv.
In alta ordine de idei, cred ca ati inteles ca administratorul nu are nici-un rol in toata aceasta "procedura", dar daca le dati idei celor de la ADP - nu se stie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie parcare bloc / adp+asociatie locatari dfalfa dfalfa Buna ziua, In zona in care locuiesc, nu s-au distribuit pana in prezent autorizatii / loc parcare. Saptamana trecuta, cei de la ADP au separat si trasat cu ... (vezi toată discuția)
Refuz de atribuire loc de parcare tinaa tinaa buna seara . va rog sa ma ajutati sa inteleg de ce mi s-a refuzat dreptul unui loc de parcare la domiciliul actual si sa ma indrumati catre cine sa ma ... (vezi toată discuția)
Parcare de resedinta Roxana Gabriela Roxana Gabriela Buna seara, Mai am nevoie de un sfat: parcarea din fata blocului tocmai a fost impartita si locurile se vor plati. Eu am masina in leasing si se pare ca ... (vezi toată discuția)