avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Autorizatie parcare bloc / ADP+Asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Autorizatie parcare bloc / ADP+Asociatie locatari

Buna ziua,

In zona in care locuiesc, nu s-au distribuit pana in prezent autorizatii / loc parcare.
Saptamana trecuta, cei de la ADP au separat si trasat cu vopsea un nr. de 8 locuri parcare.
Suntem trei blocuri care beneficiaza de o strada in spate(interior-intre blocuri).

ADP a autorizat aceste 8 locuri de parcare, catre asociatia blocului care nu se afla pe partea zonei trasate.Logic ar ramane doua blocuri de pe aceeasi axa cu zona in discutie, blocuri(asociatii) care sa discute si sa imparta acest perimetru.
ADP spune ca nu este obligata sa atribuie in vreun fel anume acest spatiu pentru parcare si afirma ca nu exista nici o lege care sa oblige ADP la acest lucru.
Pe de alta parte asociatia de locatari-respectiv care a inaintat cererea de avizare catre ADP, nu a anuntat intentia de a obtine autorizatie catre locatarii din aceste blocuri si ca atare consider ca a actionat pe ascuns.
Intrebarea pe care o ridic este urmatoarea:

In asemenea situatie, cand locurile de parcare supuse autorizarii sunt mai putine decat numarul de doritori, cum este legal sa se procedeze ?
Consider ca aceasta actiune ar fi trebuit sa fie supusa unei licitatii.
Mai consider si faptul ca ADP a gresit procedura, deoarece nici un inspector de la ADP, nu s-a deplasat la locul cu pricina, inainte de a se emite autorizatiile-acestea acordandu-se din biroul ADP.
Autoturismul personal se afla in prezent pe unul din acele locuri trasate.Sunt obligat sa schimb acest loc, in momentul cand unul din beneficiarii autorizatiei imi va cere-prezenta, acest lucru ?
Daca deschid actiune de contestatie instanta, pot sa las parcata masina pe locul actual, pana la solutionarea legala a actiunii ?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:44, 12 Noiembrie 2009
ADP-ul isi amenajeaza locuri de parcare unde crede de cuviinta si cate crede de cuviinta, uneori ala-n-dala.
Asociatiile de proprietari nu au nimic de-a face cu aceasta problema in afara de faptul de a semna (presedintele) si a stampila cererea proprietarilor din bloc detinatori de autoturisme care sa ateste ca acestia locuiesc in bloc, cerere prin care acestia (proprietarii) se adreseaza ADP-ului pentru concesionarea unui loc de parcare.
Din birou, cum spuneti Dv. ADP-ul repartizeaza aceste locuri de parcare dupa criterii de ei stiute, printre care cred ca se afla si ordinea in care au primit aceste cereri.
Daca cineva a fost mai iute de picior ca Dv. si v-a luat locul puteti contesta lucrul acesta, dar pana cand se da o hotarare definitiva trebuie sa nu mai parcati in acel loc pentru ca riscati amenzi extrem de mari.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie parcare dfalfa dfalfa Buna ziua, In zona in care locuiesc, nu s-au distribuit pana in prezent autorizatii / loc parcare. Saptamana trecuta, cei de la ADP au separat si trasat cu ... (vezi toată discuția)
Obligatia administratorului privind locurile de parcare mir2006 mir2006 Locuiesc in sect. 5 de trei ani si am facut cerere la ADP pt. atribuirea unui loc de parcare, in spatiul aferent blocului. Momentan, parchez, de regula (cand ... (vezi toată discuția)
Parcare de resedinta Roxana Gabriela Roxana Gabriela Buna seara, Mai am nevoie de un sfat: parcarea din fata blocului tocmai a fost impartita si locurile se vor plati. Eu am masina in leasing si se pare ca ... (vezi toată discuția)