avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli reparatii

O cheltuială de reparație coloană apă caldă pe orizontală pe un anumit tronson se suportă de toți locatarii din imobil, sau numai de apartamentele care folosesc acea coloană în exclusivitate?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 17:04, 6 Februarie 2020
Art.85 din Legea 196/208
Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociației cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreținere, service, reparații și, după caz, de consolidare, reabilitare, eficiență energetică, modernizare la părțile de construcții și instalații aflate în/și pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcției și în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuție și coloanele instalațiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; echipamente de echilibrare hidraulică a instalațiilor; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalație de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deșeurilor menajere; structura de rezistență; fațadele; acoperișul și altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociației: salarii sau remunerații pentru administrator, contabil, instalator, electrician, portar, îngrijitor, personalul care asigură curățenia etc.; indemnizații acordate membrilor asociației de proprietari ori persoanelor alese: președintele, membrii comitetului executiv și cenzorului/comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polițe de asigurări; cheltuieli cu produse și accesorii pentru curățenie, alte servicii administrative către proprietatea comună.
De către cei care au exclusivitate.

cornel1592 a scris:

O cheltuială de reparație coloană apă caldă pe orizontală pe un anumit tronson se suportă de toți locatarii din imobil, sau numai de apartamentele care folosesc acea coloană în exclusivitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura cenzor Crina04iulie Crina04iulie Cum se distribuie pe lista de plata factura emisa de cenzor(PFA sau firma de cenzorat) . Nu este ales din asociație ci contractat. Dar factura emisa de un ... (vezi toată discuția)
Pereții exteriori al blocului de 10 etaje nu sunt tot comuni? Lipovan Mariana Lipovan Mariana Reparațiile exterioare al blocului, cine repara fiecare proprietar sau asociația totala (vezi toată discuția)
Zugravit casa scarii Aloda47 Aloda47 Daca intr-o scara de bloc cu 14 apartamente vor sa se zugraveasca casa scarii si unii vor sa se faca fara asociatia de locatari iar unii vor prin asociatie, ... (vezi toată discuția)