avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate contesta un antecontract vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate contesta un antecontract vanzare cumpărare semnat în necunoștință de cauză?

Am semnat un antecontract de vanzare cumparare fara sa tin cont de clauze care imi sunt nefavorabile , mai precis am semnat antecontractul in el este specificat faptul că mi se va da o sumă de bani pentru a nu mai avea pretentii la casa ce de drept imi apartine , dar banii nu i-am primit .
Cum pot anula acest antecontract ?
Este adevarat ca nu am citit si am mers pe încrederea ce iti este garantată de legătură mea de sânge cu fiul meu .
Am nevoie de un sfat , o îndrumare , o acțiune în judecată privind anularea acestui precontract daca puteti a ma ajuta , va rog inca o data sa ma ajutati , nu să mă certați sau sa mi insiruiti definiții și pasaje din legi .
Va multumesc si sa mi iertati nesabuinta în a semna acte ce le credeam de încredere având în vedere relația în cauza

raluk0207 a scris:

Antecontractul este o promisiune de vânzare, prin care părțile se obliga sa vândă, respectiv să cumpere un bun, pana la o anumita data și la un anumit preț.
Dacă ați semnat ca renunțați la drepturile asupra unei mosteniri, în schimbul unei sume, înseamnă că e vorba despre un cu totul alt înscris, care oricum este lovit de nulitate absolută în temeiul art.1101 din Codul civil "Sub sancţiunea nulităţii absolute, opţiunea succesorală este indivizibilă şi nu poate fi afectată de nicio modalitate."
Si prin modalitate se intelege un termen sau o condiție ("renunț la moștenire in schimbul sumei x")
Însă e posibil sa fi semnat un antecontract prin care promiteti ca o sa vindeti drepturile succesorale, înscris care este perfect valabil.
Intrebarea e: dvs de ce nu citiți ceea ce semnati? Din punct de vedere juridic, nu este un motiv pentru anularea actului.

ati dezbatut succesiunea dupa parinti ?
Acel act nefiind autentic, nu va impiedica sa intrati in drepturi.
Cereti partajul in instanta daca nu va intelegeti asupra impartelii.
Faceti-va probe, ca nu v-a dat banii- discutii in prezenta martorilor, mesaje scrise..
banuiesc ca aveti actul ala semnat acasa, cititi ce scrie exact in el, daca dvs ati semnat fara sa cititi, macar noi sa nu scriem degeaba.
V-am insiruit definitii si pasaje din legi, ca sa intelegeti ca:
- prin antecontracte nu se renunta la drepturi
- un act prin care se renunta la o mostenire in schimbul unei sume de bani, este nul.
Asta inseamna de fapt ati semnat cu totul altceva. Intrebarea este : Ce?
Cum sa va ajutam daca nu ne spuneti exact ce scria in actul respectiv, nu l-am vazut, nu l-am citit.
In orice caz, cand depuneti cererea de anulare, ce o sa motivati? " vreau sa anulez un act pe care l-am semnat fara sa il citesc, avand incredere."
Dvs daca ati fi judecator ce ati zice?
Dle nu mai pierdeti timp nu are cine sa va ajute ,faptul ca citati 2 randuri dintr-un contact nu va poate aduce un sfat util.Mergeti la un avocat din urbea dvs,o consultație nu costa în general mai mult decat o consultație la medic si o sa fiti sfătuit corespunzător. Doar citind contractul respectiv și discutând cu dvs un av se lămurește asupra problemei dvs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme mostenire, urgent Cristina120 Cristina120 Buna seara, Trec direct la subiect: Tatal meu vitreg este mostenitorul legal al matusii sale, persoana care nu a avut copii. In acelasi timp, aceeasi ... (vezi toată discuția)
Executare silita (persoana decedata) Ioana005 Ioana005 Buna ziua! As vrea sa ma ajutati cu un raspuns. Bunica mea are trecuta in buletin adresa mamei mele. Acum cateva zile am primit o notificare. Bunica mea e ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic romex romex Va rog sa ma lamuriti cu o problema. - Doua surori au incheiat un precontract de imprumut - antecontract de vanzare cumparare , prin care una din surori ... (vezi toată discuția)