avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce inseamna fond?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce inseamna fond?

as dori sa stiu ce inseamna fond in cadrul unui proces si care sunt etapele pana la sentinta definitiva.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:56, 12 Aprilie 2024
Fond-inseamna prima instanta investita cu solutionarea unei cereri(actiuni).Hotararea acestei instante, poate fi atacata cu apelsi ulterior cu recurs sau numai cu recurs ,in functie de obiectul cererii.Recursul este ultima cale de atac extraordinara.In anumite cazuri prevazute de lege, impotriva hotararii se poate depune contestatie in anulare sau cerere de revizuire.
Multumesc! imi puteti spune cum as putea sa fac rost de o copie dupa dosarul in care sunt implicata? eu sunt parte vatamata in dosar penal (accident rutier). In urma accindetului rutier in care soferul a adormit, mie mi s-a dat de la IML ca soferul mi-a pus viata in pericol. Eu acum cer daune materiale si morale. Avand in vedere ca judecata are loc la iasi (eu fiind din bucuresti) as dori sa am si eu o copie dupa dosar. Dupa cate am vazut eu dosarul are peste 100 de pagini. Cum as putea obtine o copie dupa acest dosar??
o solutie este sa mergeti acolo cu 10 zile inaintea termenului si in baza unei cereri sa solicitati copie xerox de pe paginile care va intereseaza.o alta solutie ar fii daca aveti o ruda sau cunostiinta in acel oras careia sa i faceti o procura judiciara prin notariat pt a putea fii reprezentata in actele pe care doriti sa le faca persoana in numele dvs.totusi, este o vorba care spune ca in omul cazut sa nu mai dai !
multumesc pentru raspuns. alta vorba insa spune ca e bine sa iti ajuti aproapele, macar cu o vorba buna!!
Desi am citit întâmplător "povata" ca sa nu mai dai in omul căzut " VA FELICIT PENTRU SFAT SI MA BUCUR CA EXISTA OAMENI ADEVĂRAȚI CA DUMNEAVOASTRA, chiar daca Inițiatoarea topicului inca considera ca desi a primit consiliere ce sa facă ... considera ca nu a primit o vorba buna" Sa-i dea Domnul mintea cea de oe urnă "!

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru vatamare corporala, recurs cristinabgd cristinabgd In urma unui accident de circulatie, tatal meu a primit 2 ani cu suspendare si retragerea permisului de conducere pentru un an de zile. Tata are 57 de ani, ... (vezi toată discuția)
Instantele de judecata si ordinea acestora hopeless1 hopeless1 as dori sa fiu si eu lamurita cu acest aspect va rog frumos. am cam inteles dar lamurita tot nu sunt. stiu ca sunt trei instante care ar trebui sa judece un ... (vezi toată discuția)
Rog explicatii solutie proces sejc_2010 sejc_2010 Numãr unic dosar: 2957/114/2011 Înregistrat în data de: 18.07.2011 Obiect dosar: contestaţie decizie de pensionare Materia juridicã: Asigurări ... (vezi toată discuția)