avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce inseamna fond?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce inseamna fond?

as dori sa stiu ce inseamna fond in cadrul unui proces si care sunt etapele pana la sentinta definitiva.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:56, 12 Aprilie 2024
Ce anseamna fond
Judecata în fond: Ce trebuie să știi despre judecata în fața primei instanțe
www.avocatnet.ro/articol_486...
Ce inseamna fond?
:)) doamna ,, s-a scris mai sus ce inseamna fond

Fond inseamna mai multe chestiuni si are mai multe sensuri. Spre exemplu, desi in practica instanta de fond desemneaza _prima instanta_, in realitate si in doctrina, instante de fond sunt de fapt atat _prima instanta_ cat si _instanta de apel_, acestea sunt notiunile corecte. (in practica, nu se folosesc pentru ca se merge dupa ureche)
Un alt sens al notiunii de fond, este fondul cauzei, adica cu privire la obiectul dedus judecatii, fie in civil fie in penal, spre ex obiectul si subiectul faptei penale sau obiectul actiunii civile, toate aceste lucruri se pot subsuma notiunii de fond, care este un termen foarte larg. Un alt sens, se poate referi la etapa dezbaterilor unei judecati, ... si tot asa mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru vatamare corporala, recurs cristinabgd cristinabgd In urma unui accident de circulatie, tatal meu a primit 2 ani cu suspendare si retragerea permisului de conducere pentru un an de zile. Tata are 57 de ani, ... (vezi toată discuția)
Instantele de judecata si ordinea acestora hopeless1 hopeless1 as dori sa fiu si eu lamurita cu acest aspect va rog frumos. am cam inteles dar lamurita tot nu sunt. stiu ca sunt trei instante care ar trebui sa judece un ... (vezi toată discuția)
Rog explicatii solutie proces sejc_2010 sejc_2010 Numãr unic dosar: 2957/114/2011 Înregistrat în data de: 18.07.2011 Obiect dosar: contestaţie decizie de pensionare Materia juridicã: Asigurări ... (vezi toată discuția)