avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi nou nascut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi nou nascut

buna ziua
sunt fericitul tatic al unui baietel
sotia isi termina cele 126 de zile de concediu...
am inceput sa facem dosarul pt indemnizatie copil
intrebare: daca indemnizatia depaseste cele 600 de lei. bebelul mai primeste alocatia de 200 de lei precum si 100 de lei stimulent pentru copil?
sau ma aflu intr-o eroare ...
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 10:43, 9 Decembrie 2009
Sa va traiasca si sa va bucurati de bebe!

Alocatia de 200 de lei o va primi copilul pana la implinirea varstei de 2 ani, indiferent de celelalte conditii. Stimulentul de 100 de lei se primeste numai in cazul in care sotia renunta la concediul de ingrijire a copilului (caz in care se pierde indemnizatia, pentru ca obtine venituri din salariu), ca un fel de "recompensa" pentru ca se intoarce la munca.
Alocatia copilului este total independenta de cuantumul indemnizatie de crestere si ingrijire copil. Aceasta se primeste oricum.
Stimulentul se acorda pentru cazurile in care mama renunta la concediu si indemnizatie in favoarea serviciului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului claudia.tanase claudia.tanase Buna ziua! Ma numesc Claudia Tanase si sunt din Sibiu. Am un baietel de 6 luni 1/2 si primesc indemnizatie pentru cresterea lui. 1). As dori sa stiu, daca ... (vezi toată discuția)
Revenirea dupa cim M_13 M_13 :-/ Cand se termina concediul de ingrijire copil? La data in care implineste copilul 2 ani sau la data in care a fost suspendat contractul de munca? Am fost ... (vezi toată discuția)
Ccc tata maria_corina29 maria_corina29 am un coleg care vrea sa intre in ccc. sotia nu are venituri, nu este asigurata. care sunt pasii pe care tre sa-i parcurga? tre sa astepte cele 42 de ... (vezi toată discuția)