avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime in munca

-in perioada 19.10.1978.-15.03.1980. am satisfacut stagiul militar obligatoriu. Daca nu am fost angajat anterior, se mai ia in calcul aceasta perioada la stabilirea vechimii in munca?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 10 Februarie 2020
Este stagiu asimilat si intra in calculul pensiilor de limita de varsta si de invaliditae.
Art.20 alin.2 din Legea nr.3/1977 : Constituie vechime in munca si timpul in care o persoana incadrata in munca si-a intrerupt activitatea deoarece:
a) a indeplinit serviciul militar in termen, a fost concentrata, mobilizata sau in prizonierat;
...
Legea nr.3/1997 a fost abrogata la data de 01.04.2001 de Legea nr.19/2000 ... asadar, perioada respectiva nu constituie vechime in munca.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca mavrodinioan mavrodinioan Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca armata se calculeaza la vechimea in munca? Multumesc. (vezi toată discuția)
Stagiu militar Danbig Danbig Am satisfăcut stagiul militar în 1983-1985, mai exact 19 luni si 21 de zile. Se consideră vechime in munca ? Și dacă da, se ia în considerare și la ... (vezi toată discuția)
Efectuarea stagiului militar in economia nationala IOANBIRLEA IOANBIRLEA am efectuat stagiul militar efectuand activitatati in economia nationala va rog sa a-mi comunicati legea care reglemeneaza drepturile care mi se cuvin (vezi toată discuția)