avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mutare loc de munca după întoarcerea din ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mutare loc de munca după întoarcerea din ccc

Bună ziua .Doresc sa stiu daca angajatorul ma poate muta la alt sediu al firmei pe perioada nedeterminata la întoarcerea din concediu de creștere al copilului fără acordul meu.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 11 Februarie 2020
La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

Modificarea unilaterala a c.i.m. se poate face prin:
- detasare
- delegare
- in cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.
Care este perioada maxima pentru detasare si delegare ? Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2020
Mihaibaa, utilizator
1. Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.

2. Detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an.
În mod exceptional, perioada detasarii poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 în 6 luni.
Detasarea presupune doi angajatori diferiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegarea si acordul salariatului carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Este nevoie de acordul salariatului si la delegare sau numai la detasare ? ... (vezi toată discuția)
Mutare dintr-un punct de lucru in altul mosu1907 mosu1907 Firma la care lucrez are mai multe puncte de lucru in Bucuresti. Eu am fost angajat pt punctul de munca x si lucrez acolo de 5 ani. firma doreste sa ma mute la ... (vezi toată discuția)
Cum este legal? JulieC JulieC Muncesc ca si Project Manager la o firma, conduc un proiect de modernizare sustinut din fonduri europene.Patronul si cu mine am decis ca este mai bine sa ma ... (vezi toată discuția)