avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechimea in invatamint
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechimea in invatamint

Cum se stabileste vechimea in invatamint?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:23, 12 Februarie 2020
Asa cum a fost reglementata: (in prezent, nu mai exista text de lege care sa prevada definitia)
- vechimea in invatamant reprezinta vechimea efectiva in invatamant si vechimea recunoscuta in invatamant, dupa caz.

- Vechimea efectivă în învățământ reprezintă perioada în care persoana angajată cu contract individual de muncă a desfășurat activitate efectivă de predare la catedră în cadrul unei unități sau instituții de învățământ. Constituie vechime efectivă în învățământ și perioada în care personalul didactic de conducere, îndrumare și control, precum și personalul didactic auxiliar desfășoară activitate în cadrul unei unități/instituții de învățământ sau unui inspectorat școlar.

- Vechimea recunoscută în învățământ reprezintă perioada în care persoana angajată în învățământ, provenită din alte sectoare de activitate, face dovada că a profesat în specialitatea înscrisă pe diploma de studii, în cazul în care această persoană ocupă un post didactic în aceeași specialitate. Această vechime este luată în calcul numai pentru stabilirea drepturilor salariale.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea în învățământ profesor cu 2 ani vechime in învățământ ... medussa medussa Vechimea în învățământ Profesor cu 2 ani vechime in învățământ universitar ca și preparator vine în învățământul preuniversitar, își da ... (vezi toată discuția)
Lncadrare loc de munca biamaria biamaria Buna seara! Am lucrat ca secretara in cadrul unei universitatii particulare.Acum lucrez in invatamant-intrebarea mea ar fi daca postul de secretara de acolo ... (vezi toată discuția)
Spor de fidelitate în învãþãmânt miki55 miki55 Vă rog să-mi mai răspundeţi la următoarea întrebare: vechimea în învăţământ este condiţonată de ocuparea pe [[u]b]un post sau funcţie ... (vezi toată discuția)