avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... DOBANDA IMPRUMUT
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

DOBANDA IMPRUMUT

Buna ziua,
Va prezint urmatoarea situatie:
O societate comerciala "A", care are cod CAEN 4120- Lucrari de contructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale, (platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor cu angajati 1%), acorda un imprumut unei alte societati (sa o numim generic societatea "B"-platitioare de impozit pe profit), cu acelasi cod CAEN, pe baza unui contract de imprumut autentificat de notar prin care se mentioneaza ca dobanda aplicata este de 8%/pe an. Va rog sa-mi spuneti este suficient ca societatea A, platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor cu angajati sa plateasca impozit de 1% pentru veniturile din dobanzi sau mai exista si alte implicatii fiscale/financiare pentru aceasta dobanda? Si daca cheltuiala cu dobanda de 8% este deductibila integral pentru societatea B, sau este deductibila doar in limita dobanzii de referinta a BNR, diferenta fiind nedeductibila fiscal la calculul impozitului pe profit? In plus va rog sa-mi spuneti daca exista o norma a BNR care reglementeaza imprumuturile intre societatile comerciale, care nu sunt IFN sau banci.
Va multumesc frumos p[entru raspuns!
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2020
Mari Baleti, utilizator

Alte discuții în legătură

Imprimut firma pe baza unui imprumut bancar de nevoi personale al asociatilor EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Pot face un contract de imprumut firma cu firma al carui asociat sunt iar rambursarea acestui imprumut sa fie scadentarul creditului de nevoi ... (vezi toată discuția)
Dobanda de referinta a bnr pt valuta 2008 ContSters57265 ContSters57265 Am nevoie de dobanda de referinta a BNR pentru un contract in Euro, obtinut de la o societate afiliata din UE, si contractul a se incadra cf art 23, alin 5 si ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut intre 2 persoane juridice taie taie Buna ziua, O firma poate imprumuta o suma de bani(ex.150.000 ron) alta firma, printr-un contract de imprumut? Daca da, as vrea sa stiu si in baza carei ... (vezi toată discuția)