avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Si tot despre.. executare silita..
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Si tot despre.. executare silita..

Impreuna cu mama si fratele meu, am achizitionat un apartament. Fratele a decedat. Casatorit, fara copii. Procesul de partaj este in curs.
Cumnata s-a recasatorit si are un copil.
____________
Am incercat sa fac evacuare intrucat trecuse 1 an dd la deces si se recasatorise, instanta a intrerupt actiunea pana la definitivarea partajului.

Am deschis actiune catre fosta cumnata prin care solicit evaluarea in bani a neutilizarii cotei de 2/3 din apartament. Aceasi solutie de intrerupere pana la data finalizarii partajului.

Problema este ca fosta cumnata nu are loc de munca, doar sotul ei. In cazul finalizarii procesului de partaj, creanta stabilita va fi certa. Cred eu ca ma poate executa prin scoaterea la vanzare a apartamentului.
INTREBARE:
Pot in vrun fel opri aceasta executare pana la finalizarea procesului prin care se v stabili chiria stabilita. In caz negativ, nu prea mai am de unde recupera creanta.
Sau, pot macar reveni in proces, sa ma indrept impotriva ambilor soti ca debitori?
Intrucat, ambii locuiesc in acel apartament,
pe toata perioada si intrucat, el este salariat, ea nu - ea, fiind asigurata la CASS prin efectul legii, ca sotie. Si, va sta asa, mult si bine..

Alte discuții în legătură

Partaj apartament achitat parțial în timpul căsătoriei. cum se stabilește despăgubirea pentru soțul care nu e proprietar? Luana Sanziana Luana Sanziana Buna ziua Va deranjez cu o intrebare. Va explic deja situatia. Mama mea are un apartament cumparat impreuna cu tatal meu, decedat in 1983 Intre timp s-a ... (vezi toată discuția)
Ce sanse sunt de evacuare? ContSters159442 ContSters159442 poate ma puteti ajuta cu un sfat.In 2011 februarie am divortat de fostul sot .In 2010 am obtinut o locuinta sociala de la primarie care l-am trecut ca titular ... (vezi toată discuția)
Prescriptie intrerupta? alinda1 alinda1 buna ziua, in 2006 sotul meu a cumparat un imobil pe care l-a platit integral din banii lui.toate celelalte lucrari de dupa cumparare au fost platite tot din ... (vezi toată discuția)