avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Nu am reusit sa inteleg cateva aspecte in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei de crestere a copilului ... se acorda 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni.dar care venituri? nete sau brute? sunt luate in calcul si veniturile realizate din ore suplimentare ? dar bonurile de masa sunt luate in calcul? veniturile realizate in ultimele 12 luni pot fi la diferite locuri de munca sau la unul singur? dar daca in aceasta perioada de 12 exista si cateva zile de concediu fara plata,(5 zile) o persoana mai poate beneficia de indemnizatie? multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 12 Decembrie 2009
Pentru persoanele care inceteaza munca definitiv dupa nasterea copilului (dar inainte de a intra in cresterea copilului) din div motive (incheiere contract, demisie) se acorda ajutor de somaj la incheierea indemnizatiei de cresterea copilului ???
Pai cel mai probabil la secretariatul facultatii, probabil ca acolo semnati pentru bursa incasata sau va este virata pe card!

Concediu de crestere copil este asimilat vechimii in munca din cite cunosc, deci cred ca dupa ce inceteaza cic si eventual sinteti disponiblizat( deci nu din motive imputabile dvs, inclusiv demisia!) se poate intra in somaj!Consultati totusi si Legea 76/2002 si OUGR 158/2005!
Bursa nu este un venit profesional, deci nu intra in calcul la CIC.
ionvasile a scris:

Pentru persoanele care inceteaza munca definitiv dupa nasterea copilului (dar inainte de a intra in cresterea copilului) din div motive (incheiere contract, demisie) se acorda ajutor de somaj la incheierea indemnizatiei de cresterea copilului ???

Daca incetarea CIM a fost facuta cu un articol care va da dreptul la somaj(expirare termen, desfiintare post, etc) atunci la expirarea perioadei pentru care primiti CIC, va puteti inscrie la somaj.

Bursele nu reprezinta venituri din activitati profesionale conform prevederilor codului fiscal si in consecinta nu sunt venituri care se includ in baza de calcul pentru stabilirea cuantumului CIC.
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Somaj dupa indemnizatia de crestere a copilului ella03 ella03 Tocmai mi s-a incheiat concediul de crestere al copilui si as dori sa stiu daca pot intra in somaj in conditiile in care am fost in somaj si in cele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului? andreeab_20 andreeab_20 Daca sunt in somaj si raman insarcinata in timpul somajului, voi mai beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?sau trebuie sa am 12 luni lucrate ca ... (vezi toată discuția)