avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Batrana dementa!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Batrana dementa!

Eu si sotul meu grijim pe mama lui care este pe pat.Sotul meu mai are o sora si un frate care este decedat si are doi copii,problema este ca apartamentul este pe batrana acum si nu mai putem face nimic, pentru ca este dementa.Nepoti ei din partea baiatului decedat nu o cauta niciodata,fata ei mai vine la 2-3 luni sa o vada fara sa ne ajute cu ceva.Trebuie sa le dam si parte din apartament,sotul meu nu are copi tot in familie ramane la copii fratilor lui.As vrea sa stim daca se ia in considerare ca noi o grijim?exista vreo lege?se poate face ceva in acest consens ca nu ne putem intelege.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ronaldo77 , utilizator 09:15, 16 Februarie 2020
Puneti-o sub interdictie ( proces in instanta) si cereti sa vi se permita sa ii vindeti casa ca sa o puteti interna pe banii ei in azil.
Păi nu se poate băiatu unde sta cu mama in drum?
Ok, inteleg ca alta casa nu aveti si stati cu soacra. Dupa decesul ei, sotul va imparti egal in 3, cu ceilalti mostenitori, adica cu sora si copiii fratelui
Si eu asta v am întrebat dacă mama o grijeste pe bătrâna normal nu-i obligata, fata ei ar trebui să o grijeasca,si ea nu vrea sa o grijeasca nu există nici o lege daca mama are grijă de ea, ei cum dupa aceea vin la împărțit dupa ce mama sa chinuit cu ea?nu e corect?multumesc.
Eu si sotul meu grijim pe mama lui care este pe pat.Sotul meu


Si eu asta v am întrebat dacă mama o grijeste pe bătrâna normal nu-i obligata,


Pana la urma, cine intreaba ?
In fina, mama dvs nu e obligata sa o ingrijeasca, ea il ajuta pe sotul ei, ca e de datoria lui sa o ingrijeasca, stati in casa ei, restul - sora si nepotii, nu stau.
batrana se poate ingriji singura din bunurile sale daca nu are venituri- are pensie ?
Daca nu vor sa o ingrijeasca paritii, au posibilitatea sa nu o faca, sa o duca la azil si atunci, nimeni nu mai mosteneste nimic.
Daca intrebati daca tatal tau are dreptul la o cota mai mare din casa sau la toata pt ca o ingrijeste pe mumu-sa, raspunsul este NU.
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2020
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Obligatiile unui copil (major) fata de un parinte Asterixx Asterixx Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Soacra mea este bolnava suferind de o forma avansata de dementa. Copiii ei au angajat o femeie care o ... (vezi toată discuția)
Obligatii si drepturi cu privire la mostenire raluk25 raluk25 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: mama mea a decedat in urma cu cateva luni. Ne-a ramas drept mostenire mie (22 ani ), fratelui meu (18 ani) si ... (vezi toată discuția)
Mostenire, uzufruct laurentiadedu laurentiadedu Bunica are 3 copii casatoriti(doua fete si un baiat).Bunicul a decedat si s-a facut succesiunea unde s-a stabilit ca o fata sa ia pamantul extravilan si ... (vezi toată discuția)