avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora mea care traieste in concubinaj si are grija de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora mea care traieste in concubinaj si are grija de concubinul ...

Sora mea care traieste in concubinaj si are grija de concubinul ei grav bolnav il poate da in judecata pe fiul concubinului fiindca nu isi ajuta tatal?
Tatăl are calitatea de a-și da copilul în judecată pentru a fi obligat să-i plătească pensie de întreținere.
Concubina poate să-i angajeze un avocat care să se ocupe de caz.
Ea o face benevol fără sa fie obligata de lege, deci ea nu are calitate procesuală pt a il da în judecata pe fiu.
Si ce poate sa faca, sa il dea afara, sa ii agraveze starea de sanatate si sa il aiba toata viata pe constiinta? Care parinte isi da copilul in judecata? Lui i-a fost si ii este bine fiindca are grija sora mea de el desi nu ar merita. Relatiile dintre el si fiu nu sunt bune deloc si de care ori a venit fiul, chemat de tata ca sa ii dea bani sau altceva, desi nu are nevoie de bani fiindca castiga foarte bine nu a venit cu o felie de paine macar.

gi-jane2 a scris:

Ea o face benevol fără sa fie obligata de lege, deci ea nu are calitate procesuală pt a il da în judecata pe fiu.

Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2025
georgetteivonna, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sora dvs traieste in concubinaj fiindca asa doreste. din motive pe care doar putem sa le banuim isi ingrijeste concubinul.
insa chiar daca ar fi avut statut de sotie, tot n-ar fi putut sa-l dea in judecata pe fiul sotului.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, treaba e simpla, daca sora a avut o relație buna cu concubinul, moral face în fapta buna ca îl îngrijește, daca nu dorește, nu o face. Dacă e casa lui, poate pleca, daca e a ei, îl poate da afara. Poate anunța dgaspc de situație, care la randu-i , îl poate apela pe fiu.
Mai departe, ziceti ca tatăl îl cheamă pe fiu sa ii dea bani...pai scuzați-mă, asta de lipsa de respect fata de femeie daca aceasta îl îngrijește pe banii ei.
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2025
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Familie ramura1848 ramura1848 Buna ziua, Cum as putea sa-mi vad sora acasa la ea sau la spital,daca cumnatul meu ar incerca contariul ? Din cate intelegem,eu si mama mea,sora ... (vezi toată discuția)
Batrana dementa! ronaldo77 ronaldo77 Eu si sotul meu grijim pe mama lui care este pe pat.Sotul meu mai are o sora si un frate care este decedat si are doi copii,problema este ca apartamentul este ... (vezi toată discuția)
Dupa 31 ani de convietuire in concubinaj, nu ramai cu nimic? lidia.iordan lidia.iordan Buna ziua. Sora mea a trait in concubinaj cu un barbat, timp de 31 de ani. Acesta a decedat saptamana trecuta si noi amandoua ne am ocupat de tot, suportand ... (vezi toată discuția)