avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizare angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizare angajat

Buna ziua
Am la firma 2 angajati si vreau sa disponibilizez unul dintre ei deoarece au scazut incasarile .
Cum se procedeaza ? Cine pleaca si cine ramine?Exista niste criterii sau este alegerea mea?As vrea să procedez legal pt.nu avea probleme.
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: steef , utilizator 12:15, 17 Februarie 2020
Nu aveti o procedura de evaluare a angajatilor?Daca da va puteti ghida dupa ea si dupa rezultatele evaluarilor.
Criteriile avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere pot fi stabilite in lege si/sau contracte colective de munca si/sau regulamentul intern al angajatorului.

Niciun text de lege nu mentioneaza care sunt aceste criterii , astfel incat se lasa la latitudinea angajatorului de a stabili aceste criterii cu sau fara negociere cu sindicatul sau reprezentantii salariatilor.
Ce criterii as putea sa stabilesc eu ?
Cei doi angajați sint "egali" din toate punctele de vedere.
Si la evaluare?
Tot egalitate .

Alte discuții în legătură

Criterii concediere ... Radamante Radamante Munca suplimentara+munca efectuata sambata /duminica+ formarea profesionala \\\\\\"pe banii angajatului\\\\\\" + amenajarea locului de munca \\\\\\"pe banii ... (vezi toată discuția)
Concediere in lipsa angajatului catinka catinka cum se fac concedierele colective, care sunt criteriile dupa care se aleg persoanele care raman si mai ales cei care pleaca ? ce spune egea despre alegeri ... (vezi toată discuția)
Lipsa criterii la concedierea colectiva Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Un angajator doreste sa faca concedieri colective, cu respectarea tuturor prevederilor legale. In notificarea catre sindicat, trebuie inclus si un ... (vezi toată discuția)