avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsa criterii la concedierea colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsa criterii la concedierea colectiva

Buna ziua
Un angajator doreste sa faca concedieri colective, cu respectarea tuturor prevederilor legale. In notificarea catre sindicat, trebuie inclus si un criteriu pentru ordinea de departajare. Desi angajatorul are ccm, nu are inclus in ccm decat criteriul evaluarii profesionale si nu alte criterii de departajare. In aceste conditii, poate aplica si alte criterii la concedierea colectiva: abateri disciplinare, varsta pensionare, etc?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2020
Florescu Madalina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 2 Iunie 2020
In opinia mea, nu se pot aplica decat criteriile avute in vedere, potrivit contractului colectiv de munca, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar concediere colectiva mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com Buna ziua, suntem in valtoarea concedierilor colective, au fost identificate posturile ce vor fi desfiintate, urmeaza sa identificam si salariatii. Vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Sanctiune neefectuare evaluare salariati cirsteaioana cirsteaioana Buna seara, Care este sanctiunea pentru neefectuarea evaluarii salariatilor? Codul muncii legifereaza ca evaluarea salariatior este un drept al angajatorului ... (vezi toată discuția)
Restructurare(concediere) abuziva mihaelaroxana11 mihaelaroxana11 Buna ziua, Incepand cu data de 15.01.2012 mi-a incetat contractul individual de munca din initiativa angajatorului pentru motive care nu tin de persoana ... (vezi toată discuția)