avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulent de inserție
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulent de inserție

Am fost angajată asistent personal al copilului meu care are un handicap. In luna august am nascut cel de-al doilea copil,contractul de munca fiind atfel suspendat pentru indemnizație creștere copil. Am fost angajată din 2017 cu contract de munca pe perioadă determinata dat fiind faptul ca certificatul de handicap al primului copil a fost dat pentru doi ani, fiind valabil pana in noiembrie 2019, ulterior am obtinut un alt certificat de handicap pe care l-am prezentat inainte ca primul certificat sa expire. Acum aflu ca contractul meu de muncă a fost incheiat de drept si nu este suspendat. Este legal? Si dacă da mai pot beneficia de stimulent de inserție cand copilul face 2 ani dacă o să fac un nou contract de muncă cu primăria? Stiu că pentru stimulent se cere o dovadă a reluării activități, poate contractul nou de munca să fie folosit ca dovadă a reluării activității.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 19 Februarie 2020
Este corect cum s-a procedat ... De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

Incetarea c.i.m. la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat este o cauza de incetare de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere serviciu mirela ilinca mirela ilinca Buna ziua ,sunt in a 8 luna de ccc si in data de 1iulie 2017 imi expira contractul de munca,iar firma la care am lucrat o sa-mi inchida contractul,,e normal ... (vezi toată discuția)
Contract de munca suspendat ancuta7 ancuta7 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare. Am avut un contract pe perioada determinata cu o firma care lucra in parteneriat cu o firma mai mare. Am ramas ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract perioada determinata AnGe121 AnGe121 Contract individual de munca pe perioada determinata, activ inca 2 luni.. Suspendare pentru concediu crestere copil pana la 2 ani.. Cum se procedeaza? Se ... (vezi toată discuția)