avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Creanta fiscala prescrisa si achitata de debitor, se ...
Discuție deschisă în Executare silită

Creanta fiscala prescrisa si achitata de debitor, se restituie?

In cazul unei creante fiscale prescrisa pe care debitorul o achita, se poate obtine restituirea acesteia in instanta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:46, 20 Februarie 2020
Primaria are un consilier juridic.Va multumim tuturor pentru raspuns.

Company Advising a scris:

Restituirea nu este admisa in privinta obligatiilor executate de bunavoie. Atata timp cat societatea a achitat de bunavoie, dreptul de recuperare a creantei putea sa fie prescris de 100 de ani. Daca acea plata era datorata si a fost achitata, ramane achitata. Primaria nu are serviciu juridic?!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum solicita restituirea sumei pe motiv ca a achitat o suma prescrisa, pe care nu o datora.

prescriptia nu inseamna ca odata implinit termenul de prescriptie, nu ( mai) datoreaza, ci ca nu poate fi obligat sa plateasca, ceea ce e o mare diferenta. El a platit de bunvoaie, ceea e f bine, civilizat. Nu are de ce solicita suma inapoi, nu a fost executat silit, ci a platit de bunavoie.
Daca termenul se implinise si ar fi fost executat silit pe nedrept, da, atunci, prin contestatie se desfiinta executarea si poate cere intoarcerea executarii silite pt sumele ce i s-au luat cu forta pe nedrept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda antonyo_74k antonyo_74k In 2003 in august am fost imputernicit de administratorul unei societati comerciale prin procura totala sa-l reprezint in numele lui si pentru el. Societatea ... (vezi toată discuția)
Plata partiala la o datorie prescrisa claudia_d claudia_d Buna seara, Am o ruda care a facut o gafa, si anume a platit jumatate dintr-o datorie prescrisa. Adica o firma de recuperari creante (in cazul acesta un ... (vezi toată discuția)
Prescriere creante fiscale Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, Cum este cu termenul de prescriptie a creantelor fiscale? Daca am solicitat compensare dintr-o suma achitata in plus, dar nu s-a compensat in ... (vezi toată discuția)