avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool volan, tamponare plus o vatamare usoara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool volan, tamponare plus o vatamare usoara

Am revenit cu noi informatii in legatura cu accidentul de la 24.11.2019, atunci cand m-am tamponat cu un taxiu, acesta circuland regulamentar, neacordându-i prioritate, tin sa mentionez ca am plecand dintr-un club si vroiam sa ajung la un non stop sa-mi iau ceva de mancare si ma aflam sub influenta băuturilor alcoolice, am avut 0,57 in aerul expirat, am avut o atitudine ok fata de politisti, am fost la spital unde mi s-au recoltat doua probe de sange, am ramas masca cand am fost chemat la declaratii de politistul care instrumenteaza dosarul Mi s-au comunicat rezultatele probelor, aceastea fiind de 1,62 prima si a doua 1,52. in taxiu a fost o domnisoara, care a plecat de la fata locului cu alt taxiu, a doua zii aceasta a depus plangere la politie si s-a prezentat la spital unde a fost diagnosticata cu contuzii la umarul drept, si a primit un certificat medico-legal din care rezulta ca a avut 2-3 zile ingrijiri medicale, am incercat o impacare cu dansa insa sunt imposibile sansele, familia ei doreste o imbogatire pe urma mea, despagubiri morale si materiale de 3000euro. La fel si soferul taxiului imi cere tot o suma exagerata pentru daune materiale (acesta a primit si o dauna totala la masina in urma expertizei, insa asigurarea nu ii acopera si daunele morale deoarece am fost baut). Mi-am angajat avocat, insa vreau mai multe pareri si de la altii. Momentan astept o declaratie de martor al unui prieten din anglia, dupa inaintez dosarul la parchet. Vreau sa stiu daca pot scapa cu o amanare a aplicarii pedepsei in instanta sau chiar cu o renuntare la aplicarea pedepsei din partea procurorului, Tinand cont ca sunt doua infractiuni concurente, mentionez ca am o conduita pozitiva in societate, student, cateva de diplome, si contracte de munca, am sa le depun in inscrisuri, si nu am mai avut antecedente penale, mentionez ca am condus doar cateva sute de metri (culmea am avut sofer toata seara), am fost singur in masina si am permisul de 1 an si 8 luni (asta pentru speranta reducerii pedepsei)! astept raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: bebe.pescaru@yahoo.com , utilizator 08:44, 23 Martie 2020
Eu am plătit la doua zile după accident probele, am ținut dosarul pe loc pentru o declarație de martor, PS. Am avut șofer toată seara, și el lucrează în Anglia, eu am plecat doar atunci când mii s-a făcut rău. Cam cât sta dosarul la parchet, am înțeles de la avocat ca vreo 4 luni și cel puțin 3 luni în instanță, PS. Eu sunt din Pitești.
Stimate domn,

Exista posibilitatea suspendarii sub supraveghere, ca modalitate de individualizare judiciara a pedepsei, conform art. 91 din Codul penal, retinand cele doua fapte savarsite, in concurs.

Permisul este anulat, in mod obligatoriu, cu posibilitatea redobandirii, in termen de 1 an, de la ramanerea definitiva a hotararii.

Recunoasteti faptele ce va sunt imputate, asa incat limitele de pedeapsa sa se reduca efectiv cu 1/ 3 , conform procedurii abreviate a recunoasterii invinuirii, in acord cu art. 396, alin.10 din Codul de procedura civila.

Poate fi perfectat un acord de recunoastere a vinovatiei, la cererea dvs, acord incheiat in fata procurorului, care se consfinteste, insa , in fata instantei de judecata.

Consultati un avocat, pentru a organiza o aparare calificata.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
La mine sa intimplat in oct.2018 si dosarul care l-a intocmit anchetatorul a fost incheiat si trimis la procuror in iunie 2019,in decembrie am primit rechizitoriul si tot atunci de la camera preliminara trimiterea in judecata Am primit citatie ca sa ma prezint pe 24 martie dar datorita virusului sau inchis tribunalele pt astia cu fapte mai usoare si civile,pina in aprilie,si ieri am primit citatie sa ma prezint pe 5 mai,asta in cazul care mai traim pina atunci ca viitorul e cam sumbru, initial ar trebui sa fie incheiat ds.dar dureaza mult pina procurorul i-l trimite la camera preliminara,asa ca nu te descurajez dar daca se termina cu virusul asta in vara probabil ca in iarna te cheama la judecata.Asta este daca am fost incostienti o tragem,eu unul am uitat de carnet nici nu ma mai gindesc la el cu toate ca i-mi era foarte necesar,asa ca stai linistit atunci cind te cheama la instanta sa mai actualizezi caracterizarile,si ai sanse la aminarea pedepsei cu supraveghere 2 ani,si av. sa ceara cu drept de conducere.Am uitat ai semnat acordul de recunoastere?Eu am semnat acordul de recunoastere si ca sint de acord cu munca in folosul comunitatii,dar la mine e o problema ca am alc. foarte mare,cu toate ca eu sint bolnav am fost de acord cu propunerea.Te salut si stai linistit nu te lua dupa toata lumea ca nu e dracu asa de negru.
Da e nasol rău, dar măcar să scăpăm de virusul asta, ca restul le facem, nu știu la ce ne ar mai trebui permis dacă ne îmbolnăvim, dar eu sunt optimist și sper ca se va rezolva cumva și lumea va deveni mai bună și responsabilă. Poate se mai imbuneaza și victimele mele și nu mai cer asa sume exagerate. Eu vreau sa scap oricum de ele sa le achit, dar aștept expertiza, nu le dau nimic la negru. Cine ar da 3000e pt o victima care a plecat de la fata locului accidentului, și a obținut un cml pe spaga, având zile de îngrijiri medicale scrise din pix. Av mi a zis ca maxim 1000 2000 lei sa primească în instanta
Mie mi-a clasat dosarul cu partea vatamata in urma discutie avuta cu partea vatamata(fost politist) intrucit atit el si sotia acestuia care se aflau in masina si care initial i-mi cereau tot asa niste sume de ma lua capul si ma amenintau cu cert.medic.legal,pina la urma eu am un prieten tot fost politist care culmea a lucrat cu partea vatamata si i-l cunostea ca este cam neortodox ,l-am amenintat si eu ca el nu avea drept de oprire la locul accidentului si din cauza lui sa intimplat.Pina la urma a zis ca nu are nici o pretentie si nu a depus plingere in alea 90 zile,asa am ramas numai cu alcolul.Dar sa vedem cum iesim din pandemia asta ca daca sintem sanatosi se rezolva tot.AI GRIJA SA NU TE PUNA DRACU SA TE URCI LA VOLAN,SI GRIJA MARE ACUM CU RESTRICTIILE ASTEA CA DACA GASESTI UN POLITIST COMUNITAR CARE NU STIE NICI O LEGE SI NU STIU CARE ESTE ROLUL LOR, POATE SA DEA AMENDA PENALA PENTRU IESIRE ETC CARE TE AGRAVEAZA MAI MULT LA DOSAR, LA FEL SI EU BAFTA

Alte discuții în legătură

Alcool la volan plus tamponare! care sunt consecintele? Study Brian Study Brian Am provocat un accident in data 24.11.2019, m-am tamponat cu un taxiu, acesta circuland regulamentar, neacordându-i prioritate, tin sa mentionez ca ma aflam ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima savinmarius savinmarius acum un an de zile am avut un accident cu victima si alcool la aparatu cu echilotestu mia iesit 0.80 dupa care am dus la recoltarea de sange la care miau ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan vasile 68 vasile 68 În data de 08.12.2019 am condus sub influenta alcoolului la volan si avut un accident ușor cu un autoturism care nu era semnalizat pe carosabil, la venirea ... (vezi toată discuția)