avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Baston telescopic/arme albe etc.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Baston telescopic/arme albe etc.

Okay, pentru toti priceputii invechiti o sa las asta aici:
Legea din Art.372 Codul Penal Nou 2009.

(1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări culturalsportive, în locuri special amenajate și autorizate pentru distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun:
a) cuțitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire;


b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru șocuri electrice;

c) substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
Respingeri de neconstituționalitate (1)

(2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanțelor prevăzute în alin. (1) se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.


(3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanțelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităților publice, instituțiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spațiile rezervate desfășurării procesului electoral se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.


Okay, acum eu vrea sa clarific, am voie cu el pe strada, in masina si in casa, pot la fel de bine sa si-l folosesc in caz de autoaparare, dar am o intrebare "adunari publice" nu inseamna meeting-uri sau chestii de genul, oare am voie cu un baston telescopic/cutit etc intr-un restaurant/bar/cafenea/magazin/etc.

Tin sa mentionez ca sunt minor 17 ani, oare am voie cu asa ceva privind legea?
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2020
Chepaci25, utilizator

Alte discuții în legătură

Detinere briceag si spray nato pieptar pieptar Am un briceag de metal de 22 cm.Lama fiind de 12cm. Ce pedeapsa primesc daca mi-l descopera politia cu el afara? (vezi toată discuția)
Port ilegal de arma- cutit florinvasile1975 florinvasile1975 una seara am si eu o intrebare am un baiat major clasa 12 si acum vreo 2 luni a luat de acasa un cutit de bucatarie si a amenitat in scoala un coleg care ... (vezi toată discuția)
Am voie să țin o maceta in casă și să merg cu ea la pădure și la camping??? G.Daniel G.Daniel Am o maceta AK47 CCCP și vreau să mă lămuresc daca am voie sa o țin în casă și să merg la campinguri??? Mulțumesc! (vezi toată discuția)