avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat cetatean strain
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat cetatean strain

Buna ziua,
Sunt cetatean strain si mi-a fost suspendat permisul pe 90 zile, politistul mi-a spus ca il pot recupera in 30 de zile daca vin cu dovada platii amenzii si o hartie de la notar in care ma angajez ca nu voi circula in Romania.
Notarul trebuie sa fie din Romania? cat timp nu am drept de conducere in Romania?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:27, 11 Aprilie 2020
Îl poți lua și poimâine (azi fiind sâmbăta), cu condiția să pleci imediat din țară.
Dacă ai rezidență aici şi nu vrei să pleci momentan, urmezi procedura din România.
Dacă rămâi aici se poate să nu-ți fie redusă perioada de suspendare, depinde pentru ce ți-a fost reținut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2020
eugenoctavian1968, utilizator
Am plecat din tara in dimineata respectiva, m-a oprit din drumul spre aeroport, la testul alcooltest mi-a iesit 0,12 mg. Nu am rezidență în România, vin aici in interes de serviciu. Ma puteti îndruma? Ce trebuie sa fac?
Dacă ai părăsit teritoriul României și nu mai trebuie să revii, nu trebuie să faci nimic, vei primi permisul în țară ta după perioada de suspendare. Dacă trebuie să revii în România în perioada celor 90 de zile de suspendare şi rămâi; dacă a trecut o perioadă mai mare de 30 de zile din suspendare sau rămâi o perioadă mai mare de timp, faci cerere de reducere a perioadei de suspendare şi, dacă se aprobă, (sunt nişte condiții de îndeplinit, caută în lege), primeşti permisul. Una dintre condiții este plata amenzii, în 15 zile poți plăti jumătate din minim. Poți plăti şi prin virament, sau rogi pe cineva din țară să plătească. Inevitabil vei avea permisul suspendat 30 de zile.
Pentru alcool se dă dovadă fără drept de circulație, nu puteai rămâne cu permisul indiferent ce ai fi făcut. Trebuia să aştepți ceva timp să-l recuperezi, dar îl recuperai degeaba, polițiștii noştri spuneau imediat celor de la tine de acasă, (prăduitori, nu?), şi ăia, (tot milițieni) te lăsau imediat pieton.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2020
eugenoctavian1968, utilizator
Buna ziua,
Am depus o cerere in care solicitam ca permisul sa-mi fie retinul sa sediul poitiei rutiere din orasul in care mi-a fost suspendat, ca vin sa-l ridic personal.
Acum aflu ca trebuie sa dau un test cu 15 intrebari din legislatia in vigoare si daca trec imi iau permisul.Daca nu ajung pana expira cele 90 de zile mi se prelungeste suspendarea cu alte 30 zile.
Nimeni nu mi-a spus asta, sa ma adresez ambasadei pentru recuperarea permisului? in situatia actuala legata de coronavirus nu cred ca ajung in timp util.Ce ma sfatuiti?
Daca permisul e românesc au dreptate.
Daca e permis strain, nu au dreptate:
Art. 220 din HG1391/2006
(1) Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, împotriva caruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita sefului politiei rutiere pe raza careia a fost constatata fapta restituirea documentului, înainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucratoare înainte de data parasirii teritoriului României.
(2) În situaţia restituirii permisului de conducere potrivit alin. (1), seful politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române comunică sancţiunea aplicata autorităţii straine care a eliberat documentul.

Alte discuții în legătură

Redobandire carnet conducere la 30 zilebuna ziua ! se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile ... Teo15 Teo15 Buna ziua ! Se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile in cazul in care conducătorul auto a fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat alcool laura80a laura80a Buna seara! Am urmatoarea situatie...permis suspendat 90 zile (pt alcool 0,13). Din ce am citit se poate sustine examenul de redobandire si reducerea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg ... Teofil56 Teofil56 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg 1391/2006 pentru depunerea cererii de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ... (vezi toată discuția)