Buna ziua!
Va rog mult sa-mi spuneti daca Hotararea rezultata la finalul unei Adunari generale a unei asociatii non-profit ONG, unde a avut loc o modificare de statut, precum si alegerea functiilor de conducere ale asociatiei trebuie semnata de toti membri prezenti la adunare, inainte de a merge la Judecatorie pentru inregistrarea Hotararii si a modificarilor operate. Avem nevoie si de autentificarea Hotararii la notar/avocat? Va multumesc!
Procesul verbal al adunarii generale trebuie semnat de catre toti membrii prezenti si apoi mergeti si la un avocat. Procesul verbal sa cuprinda si datele de identificare cu nume, adresa si cnp a persoanei (de obicei presedintele) desemnata de adunarea generala si care sa urmeze procedura inregistarii actelor la toate institutiile corespunzatoare.
Multumesc! Mai am o intrebare, va rog frumos: exista un termen limita ce trebuie respectat intre data adunarii si depunerea actelor la judecatorie pentru inregistrarea noilor membri ai conducerii asociatiei?
1. Legea nu prevede niciun termen, unii au mers si peste ani de zile, dar nu e recomandat pentru ca pot aparea tot felul de probleme in practica. Deci pe cat posibil in urmatoarele cateva saptamani..... 2. Legea nu prevede ca trebuie sa semneze un act toti participantii la sedinta de AG, e chiar imposibil sau aberant daca sunt sute.... de obicei Statutul sau Regulamentul Intern prevad cati / care trebuie sa semneze, o buna practica este sa semneze la organizatiile mari cel putin trei persoane dintre care cel putin una sa nu faca parte din orgenele de conducere si control alese. Cand sedinta a fost online sau prin corespondenta nu se merge pe minuta / proces-verbale semnat olograf de participanti. In mod normal pe baza minutei / procesului-verbal se va redacta un estras de proces-verbal de sedinta AG care va contine hotararile relevante si precizarile privind modul de convocare, valabilitate cvorum, adoptare statutara a acelor hotarari, persoana desemnata pt finalizare procedura, si doar aceasta trebuie sa mearga la avocat si avocatul atesta semnatura acesteia, originaul minutei sau PV de sedinta ramane ca document sub semnatura privata la asociatie si o copie la avocat.... Atentie insa ca sunt judecatorii care pretind sa li se depuna proces-verbal sau extras de proces=verbal sau hotarare semnate de toti cei prezenti la sedinta sau de mai multi dintre ei... Consider o practica fara temei legal si complet ilogica si abuziva daca e vorba de asociatii cu multi membri, dar stiu ca exista practica asta, deci e bine sa va interesati ce cere judecatoria de care apartine sediul asociatiei, cam fiecare judecatorie are alte idei si sele se mai modifica in timp pentru ca nu exista o reglementare legala a acestor aspecte