avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contract work and travel
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contract work and travel

Baiatul meu a incheiat un contract cu o firma ca si student pentru work and travel in America. Dar s a razgandit acum. Contractul este incheiat de vreo 7-8 zile , inca nu a facut nici o plata , dar se teme ca va fi urmarit pentru plata contractului . Care pot fi consecintele ? Daca inca nu a platit nimic , nici pentru viza , poate sa se anuleze acest contract pe fond de neplata , sau va fi obligat sa plateasca indiferent daca pleaca sau nu ? Ce poate face in acesta situatie ?
Cel mai recent răspuns: doina-marieta , utilizator 14:40, 24 Februarie 2020
Vedeti ce scrie in contract.
La ,,incetarea contractului " scrie ca inceteaza la ,,expirarea duratei pentru care a fost incheiat, sau prin rezilierea in scris a beneficiarului '' , dar la capitolul ,,Restituiri ''scrie : daca beneficiarului i-a fost desemnat un Host Company prin intermediul Sponsorului ( cel cu care a incheiat contractul ) , indiferent daca i-a fost sau nu eliberat formularul de viza ,atunci furnizorul va retine prima rata de 250 USD ,si 300 USD din a doua rata din pachet , respectiv in total 550 USD .

Cei 250 USD trebuie achitati in 3 zile lucratoare , si nu sunt rambursabili sub nici o forma, asa scrie in contract .
Cei 300 USD sunt o prima rata pentru asigurarea medicala.

Acest ,, va retine ", eu il inteleg ca dupa ce a fost facuta o plata , poti sa retii , Nu am gasit nimic cu privire la a datora taxele in caz de retragere din contract .

Mai este specificat un punct la Obligatiile Beneficiarului : sa anunte in scris renuntarea la pachetul de calatorie in termen de 3 zile calendaristice de la luarea deciziei .

Eu sper sa nu fie o problema . Va multumesc pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Work and travel - 2020 andreeapom andreeapom Buna ziuă, Mă confrunt cu o situație destul de problematică și v-aș fi recunoscătoare dacă m-ați putea ajuta cu un sfat – m-am înscris într-un ... (vezi toată discuția)
Hello. recent am participat la programul work and travel. am ... Doizerodoi Doizerodoi Hello. Recent am participat la programul Work and Travel. Am ajuns in america printr-o agentie (cu rol de mediator) care a luat la randul ei contact cu ... (vezi toată discuția)
Work and travel- intermediarii din romania exonerati de responsabilitate si restituiri? mihaelastavila mihaelastavila Buna ziua, In situatia urmatoare sunt foarte multi studenti si sper sa gasesc pe aceasta platforma un raspuns pertinent. Sumarul problemei: Agentiile ... (vezi toată discuția)