avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri pentru paduri si fanete
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri pentru paduri si fanete

Am auzit in localitatea mea cativa oameni primesc o anumita suma de bani(cca 1500 euro)pt. padurile si fanetele lor avand obligatia sa nu taie padurea si sa ingrijeasca fanetele.Este adevarat? E vorba de ceva fonduri europene nerambursabile? Daca este posibil asa ceva as vrea sa stiu care sunt conditiile care trebuie indeplinite si ce sume se pot obtine....Se primesc ceva fonduri si pt cresterea animalelor(vaci sau cai) in gospodarii??In ce conditii si ce suma??? Va rugam ajutati-ne pt ca altfel avem de unde sa primim informatiile acestea .... Va multumim ff mult.:):):D:((:((:((:help::help:
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:44, 10 Decembrie 2009
Este vorba de

O R D I N U L Nr 625 din 04.09.2006 MAPDR, Nr. 22507 din 04.10.2006 MF privind aprobarea metodologiei de calcul a sumelor cuvenite drept compensatii proprietarilor persoane fizice si juridice care detin paduri cu functii speciale de protectie.

Cuantumul compensatiilor se calculeaza dupa o formula speciala, depinde de specia de arbori, nr. de ha etc.
Gasiti mai multe informatii pe www.maap.ro, este site-ul ministerului agriculturii, cautati la Paduri/management forestier.

Si in ceea ce priveste alta compensatie, exista asa numitele "masuri" pe care le gasiti la www.apdrp.ro, trebuie sa anunte inceperea depunerii dosarelor pt. masura 141 - 1.500 euro/an. Va mai dau alte exemple ( incllusiv aceasta):


+ sprijin pentru ferme de semi-subzistenta (circa 85.000 de ferme mici vor primi 1.500 euro/ an, timp de 3 ani, daca isi fac un plan de modernizare) - masura 141
+ modernizarea exploatatiilor agricole (16.000 de exploatatii agricole vor primi in jur de 70.000 euro/ proiect)
+ infiintarea de ferme de catre fermieri sub 40 de ani (pana la 40.000 euro/ ferma, conform proiectului depus)
+ sprijinirea infiintarii grupurilor de producatori agricoli (750 de grupuri de producatori vor primi circa 250.000 euro/ proiect)
+ formare profesionala si informare (140.000 de fermieri vor fi instruiti).

Acolo gasiti si numerele de telefon pentru fiecare agentie de plati judeteana, si puteti suna sa va interesati la agentia de care apartineti.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresterea iepurilor domestici - fonduri nerambursabile Romeo-Vali Romeo-Vali daca ai o mica ferma de iepuri beneficiezi de fonduri neranbursabile de la stat? (vezi toată discuția)
Producator agricol autorizat Duma Liliana Duma Liliana Cultiv 7 ha porumb si 1 ha cartofi si vand produsele in piata si chiar de acasa pe baza certificatului de producator. Daca doresc fonduri europene pentru ... (vezi toată discuția)
Sunt un tanar interesat de un proiect cu fonduri europene mihai_lungu mihai_lungu am 23 de ani, iar tatal meu detine in jur a 200 sute de oi si eu as dorii sa imi fac o crescatorie de gaini, as reusi sa accesez fonduri europene? unde ar ... (vezi toată discuția)