avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitare venit din subventii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitare venit din subventii

Buna ziua.
Am o Intreprindere individuala platitoare de TVA .Am primit prin contul bancar al Intreprinderii de la APIA o subventie privind activitatea desfasurata (cultura strugurilor). Intrebare: se impoziteaza acest venit?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:29, 9 Decembrie 2009
Se impoziteaza , deoarece o subventie acopera o parte din cheltuieli , deci dumneavoastra ati avut cheltuieli care au fost acoperite partial prin acordarea acestei subventii .
eu cred ca da , se impoziteaza ; aveti impunere in sistem real , nu ?
Daca asa , uitati temei legal :
ART. 48
Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
(2) Venitul brut cuprinde:

a) sumele încasate şi echivalentul în lei al veniturilor în natură din desfăşurarea activităţii;

b) veniturile sub formă de dobânzi din creanţe comerciale sau din alte creanţe utilizate în legătură cu o activitate independentă;

c) câştigurile din transferul activelor din patrimoniul afacerii, utilizate într-o activitate independentă, inclusiv contravaloarea bunurilor rămase după încetarea definitivă a activităţii;

d) veniturile din angajamentul de a nu desfăşura o activitate independentă sau de a nu concura cu o altă persoană;

e) veniturile din anularea sau scutirea unor datorii de plată apărute în legătură cu o activitate independentă.

Cred ca se incadreaza la lit a)

Veniturile neimpozabile sint :

(3) Nu sunt considerate venituri brute:

a) aporturile în numerar sau echivalentul în lei al aporturilor în natură făcute la începerea unei activităţi sau în cursul desfăşurării acesteia;

b) sumele primite sub formă de credite bancare sau de împrumuturi de la persoane fizice sau juridice;

c) sumele primite ca despăgubiri;

d) sumele sau bunurile primite sub formă de sponsorizări, mecenat sau donaţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Document cumulativ pfa iirina_19 iirina_19 Conform art.52 OMFP 1040/2004: Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare pfa Maura Anghel Maura Anghel Buna ziua! Va rog, cine ma poate lamuri daca pe o PFA se primeste sponsorizare se plateste impozit? (vezi toată discuția)
Sponsorizare pentru intreprindere individuala alexandrada alexandrada Bun gasit! Detin o I.I. cu obiect de activitate \'\'activitati independente\'\' si am obtinut o sponsorizare pentru editarea unei reviste. Vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)