avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Functionare simultan IF si I.I.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Functionare simultan IF si I.I.

Stimați Domni!

Cerere informații în legătură cu ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările și completările ulterioare

Mă confrunt cu următoarea situație:

Împreună cu soția am înființat o Întreprindere familială conform O.U.G. nr.44/2008, amândoi suntem membrii în I.F., eu fiind și reprezentantul desemnat .
În urma analizării art.28, alin.(4), respectiv art.24 alin.(2) din OUG 44/2008 cu privire la angajări, am constatat că nu putem să angajăm și alte persoane, astfel doresc să înființez o Întreprindere Individuală..
Având în vedere art.28 alin (2) din OUG 44/2008,
(2)Membrii unei întreprinderi familiale pot fi simultan PFA sau titulari ai unor întreprinderi individuale…
Eu din acest articol înțeleg că: concomitent/simultan pot să fiu și membru în I.F. dar și să am I.I.
Întrebarea mea este: Dacă pot să înființez( să fiu titular conf. Art.22-art.27) ca persoană fizică o întreprindere individuală, fiind concomitent și membru în Întreprinderea Familială?

Vă mulțumesc pentru solicitudine

Alte discuții în legătură

Inregistrare simultana pfa si Îf CPB171 CPB171 Avand în vedere prevederile art. 28, al.(2) din OUG 44/2008, va rog sa-mi confirmati sau nu daca o persoana inregistrata ca PFA cu un anumit cod CAEN, ca ... (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala (i.f.) MihaiDG MihaiDG Pentru a deschide un magazin cu produse alimentare si nealimentare, este suficient I.F. ? Este mai rentabil decat un S.R.L. ? Pot avea angajati la I.F. ? (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala margarita_olteanu margarita_olteanu Daca o persoana face parte dintr-o intreprindere familiala poate deschide pe numele sau si o intreprindere individuala? Daca nu se poate care sunt conditiile ... (vezi toată discuția)