avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Demolare casa lipita de alta casa
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Demolare casa lipita de alta casa

Salutare, Casa batraneasca a bunicilor trebuie vanduta insa avem urmatoarea curiozitate, deoarece casa a fost impartita in 2: 1 parte de casa + teren a fost vanduta unui prieten de-al lor (acum cativa zeci de ani) si cealalta parte de casa + teren a ramas a mostenitorilor care vor sa o vanda. Problema este ca urmatorul proprietar daca vrea sa o demoleze, aceasta are perete comun cu a "prietenului" mai sus mentionat. Exista vre-o lege sau reglemetare care sa impiedice noul proprietar sa demoleze aceasta casa?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:00, 27 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are nevoie de proiect de demolare, avizul vecinului dat in fata unui notar si autorizatie de demolare de la primarie.
Mulțumesc. Dacă vecinul refuza sa vina la notar? Fără el nu pot sa demolez?


POPA GHEORGHE a scris:

Are nevoie de proiect de demolare, avizul vecinului dat in fata unui notar si autorizatie de demolare de la primarie.

Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2020
Eduard Iordan, utilizator
Fara avizul vecinului nu puteti demola. Exista solutia deschiderii unei aciuni in instanta cu conditia sa aveti suficiente motive (starea generala a ctiei., utilitatea a ceea ce doriti sa construiti in loc, etc.) pentru demolare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare casa corinaas corinaas am o casa construita in 1920 si as vrea sa o daram sa fac constructie noua, insa vecinul din spate si-a construit de mai multi ani, legat de peretele casei ... (vezi toată discuția)
Casa calcan - cu teren liber - acord sau nu boldormiahi boldormiahi Casa Calcan - acord sau Nu Am achizitionat un teren cu o casa veche - demolabila, Parcela este ingusta 9.8m font, prin urmare doresc sa raman pe limita de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar o casa si nu are actele in regula Dumitruvalentin12345 Dumitruvalentin12345 Buna ziua, vreau sa cumpar un imobil -o curte de 283 mp-contine o casa P+1 si o casa batraneasca compusa din 4 camere, imobilul a fost cumparat de actualul ... (vezi toată discuția)