avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Tichete de masa 2020
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Tichete de masa 2020

Buna seara, intrebarea mea vine in urma faptului ca am dou locuri de munca full time unul desfasurandu-se pe timp de zi cel de-al doilea include ture de noapte si in week end de 12 si 24 de ore , acum cel de-al doilea angajator mi-a adus la cunostinta faptul ca nu voi mai primi tichete de masa deoarece primesc si de la primul doar ca valoarea acestora din urma este substantial mai mica decat cele de la cel de-al doilea angajator. As dori sa stiu daca aceasta masura este una legala. Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:42, 28 Februarie 2020
Aveti mai jos un extras din normele de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, care cred ca va raspunde la nelamuriri:

(3) Salariații beneficiază lunar de un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile lucrate, iar acest număr nu poate depăși numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se acordă tichetele.

(4) În cazul salariaților angajați în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial, precum și în cazul cumulului de funcții, biletele de valoare, cu excepția tichetelor cadou și tichetelor culturale, pot fi acordate numai de către angajatorii unde salariații în cauză își au funcția de bază, potrivit legii. În cazul în care nu se poate stabili funcția de bază, beneficiarul biletelor de valoare alege, în scris, angajatorul care îi va acorda biletele de valoare, având obligația de a transmite, în termen de maximum 10 zile lucrătoare, și către ceilalți angajatori opțiunea realizată. În cazul tichetelor de masă, prevederile alin. (3) se aplică în mod corespunzător.

(5) În cazul salariaților a căror durată zilnică a timpului de muncă este mai mare de 8 ore - în regim de tură, numărul de zile pentru care se acordă tichete de masă se determină prin împărțirea numărului de ore în care salariatul a fost prezent la lucru la durata normală a timpului de muncă de 8 ore. Fracțiile rezultate din calcul se consideră zi de prezență la lucru, cu condiția ca totalul zilelor rezultat să nu depășească numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se acordă tichetele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, intr-un articol postat pe avocatnet.ro este mentionat ... Adela.moldovan Adela.moldovan Buna ziua, Intr-un articol postat pe avocatnet.ro este mentionat ca nu se pot acorda tichete de masa de valoare diferentiata in functie de norma de lucru si ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa efm efm HG 23/2015 < art.13> spune ca \\"in cazul salariatilor a caror durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 8 ore - in regim de tura, numarul de ... (vezi toată discuția)
Pentru angajat cu lucru in ture, care este numarul de tichete ... eugene eugene Pentru angajat cu lucru in ture, care este numarul de tichete de masa la care are dreptul in urmatoarea situatie: Angajatul a lucrat luna decembrie 2022 ... (vezi toată discuția)