avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua! Este obligatorie viza de flotant daca stai ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua! Este obligatorie viza de flotant daca stai in chirie ...

Buna ziua! Este obligatorie viza de flotant daca stai in chirie mai mult de 1 an? Sau in general este obligatoriu sa ai viza daca stai in chirie.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:23, 27 Octombrie 2020
in general, ar trebui sa faci viza de flotant acolo unde stai mai mult de 15 zile.
Dar este obligatoriu? Este ilegal să stai fără viză de flotant?
1. Mențiunea privind stabilirea reședinței se înscrie la cererea persoanei fizice care locuiește mai mult de 15 zile la adresa la care are locuința secundară.

Mențiunea privind stabilirea reședinței se acordă pentru perioada solicitată, care nu poate fi mai mare de un an, și are valabilitate pe timpul cât persoana locuiește în mod efectiv la adresa declarată ca reședință. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita înscrierea unei noi mențiuni privind stabilirea reședinței.

2. Persoana care găzduiește o altă persoană, în mod neîntrerupt, pe o perioadă mai mare de 30 de zile, cu excepția situațiilor prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) OG 97/2005, are obligația de a anunța poliția sau serviciul public comunitar de evidență a persoanelor de la locul unde este situat imobilul.

3. Persoanele care își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința sunt obligate să ceară înscrierea în cartea de imobil la noua locuință în termen de 15 zile de la mutare.
da, de cheama ca stati fara forme legale la adresa. Asta nu inseamna mare lucru, cel mult sunteti pasibil de amenda, mica si aia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de flotant razvan217 razvan217 Buna ziua, Pentru a face viza de flotant, gazda o sa plateasca ceva la taxe si impozite pe perioada in care o sa beneficiez de acea viza? (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarului la inchiriere danielamrom danielamrom Buna ziua, Am inchiriat de curand un apartament ( care este proprietatea parintilor mei, deci nu este pe numele meu) si atunci cand am anuntat ... (vezi toată discuția)
Resedinta in localitatea unde lucrez? netsky netsky Buna seara.Daca locuiesc în interes de serviciu Intr o localitate e necesar sa mi fac reședința în această localitate?Va mulțumesc! (vezi toată discuția)