avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Pensia de urmaș de ce nu sa recalculat
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:49, 15 Martie 2020
Nu știu la date vă referiți v-am spus că a lucrat în mîna că miner are 20 de an lucrați și vechimea ia fost calculată la grupa 1 și 2 fiind de 34 de ani a ieșit la pensie la 50de ani în 1994 pe mine mă interesează de ce nu mi sa recalculat pensia de urmaș a trecut un an și cinci luni .

Carp Mircea a scris:

Nu pot sa va ajut.
Nu am toate datele necesare.
Nici nu doriti sa mi le puneti la dispozitie.

Nu ne putem intelege.
Eu v-am cerut niste date pentru a vedea daca aceti dreptul le recalculare.
Pe d-voastra va intereseaza, de ce nu vi s-a recalculat pensia de urmas.
In acest caz trebuie sa cereti lamuriri de la casa locala, sau sa depuneti o cerere.
Am incheiat subiectul.
Stagiu de cotizare realizat este de 23de ani o lună și 22 de zile iar sporul aferent grupei 1 și 2 este de 11ani și 6 luni deci are 34 de ani ,iar punctajul mediu anual este de 1,38348 și a ieșit la pensie în 1994 vreau să știu dacă este vreo lege care spune că nu am dreptul la acea recalculare care a început în anul 2018

Carp Mircea a scris:

Nu ne putem intelege.
In acest caz trebuie sa cereti lamuriri de la casa locala, sau sa depuneti o cerere.
Am incheiat subiectul.

Văd că v-ați supărat eu vreau doar dacă este vreo lege care spune că urmașii nu au dreptul la recalculare daca cel decedat a lucrat la mina ca miner și au lucrat 23 de ani iar calculat sporu în total are 34 de ani și care a ieșit la pensie la 50 ani în 1994 .

Ana Ungurasu a scris:

Stagiu de cotizare realizat este de 23de ani o lună și 22 de zile iar sporul aferent grupei 1 și 2 este de 11ani și 6 luni deci are 34 de ani ,iar punctajul mediu anual este de 1,38348 și a ieșit la pensie în 1994 vreau să știu dacă este vreo lege care spune că nu am dreptul la acea recalculare care a început în anul 2018

Carp Mircea a scris:

Nu ne putem intelege.
Am incheiat subiectul.

Nu m-am suparat.
Nu am toate datele necesare pentru raspuns.
In functie de stagiul complet utilizat la stabilirea punctajului mediu anual al sustinatorului(decedatului) va aflati in una din urmatorele situatii de recalculare:
1)Daca nu a avut stagiul complet de 20 de ani trebuia sa beneficiati de prevederile O.U.G.100/2008 + ale art.169 din legea 263/2010.
De acest lucru trebuia deja sa benficiati.
2)Daca a avut stagiul complet de 20 de ani intra in recalcularea de pe art.169^2 din legea 263/2010 in forma prevazuta de legea 221/2018.
Mai precis:
Art.56
(1) Fac excepție de la prevederile art. 55 alin. (1) lit. b) persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin:

a)20 de ani în locurile de muncă prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. a)...
(3) Stagiul complet de cotizare este de:
a) 20 de ani pentru persoanele care au realizat cel puțin 20 de ani în locuri de muncă prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. a);
De acest lucru ar trebui sa benefiuati daca nu v-ati aflat in situatia de la punctul1).

Eu neavand toate datele necesare, lamuriti aceste lucruri cu cei de la casa locala.

Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2020
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate legala recalculare pensie urmas daca pensia sotului decedat in 2010 nu fost recalculat potrivit oug nr. 209/2008 dal46 dal46 Mama mea beneficiaza de pensie de urmas, dupa decesul sotului, din 14.04.2010,dar decedatul , anterior decesului, nu a beneficiat de recalcularea dupa ... (vezi toată discuția)
Recalcul pensie grupa 1 mciprian1 mciprian1 Buna seara, Am lucrat 22 de ani grupa 1, care ar fi pensia cuvenita in urma recalculari dupa noua lege tinand cont ca punctul total acumulat este de 57,3 ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas dupa un pensionar din gr.1 de m-ca sanda65 sanda65 O cumnata are pensie de urmas dupa sot. El a lucrat 20 ani in grupa 1 de munca si a fost pensionat la 01.01.2000. Cumnata a primit pensie de urmas in 2015 la ... (vezi toată discuția)