avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... actualizare incheiere de sedinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

actualizare incheiere de sedinta

incheierea de sedinta privind infiintarea asociatiei de proprietari nu a fost actualizata cu noile organe de conducere alese
deciziile adoptate de comitet sint legale?
comitetul raspunde juridic pentru neindeplinirea atributiilor?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:40, 10 Ianuarie 2010
Ce este aceea "incheierea de sedinta privind infiintarea asociatiei". Daca va referiti cumva la acea incheiere data de judecatorul delegat la infiintarea asociatiei, aceasta nu cuprinde in continutul ei organele de conducere alese de asociatie.
Aceasta cuprinde doar numele celui care a depus dosarul, ca imputernicit al proprietarilor.
Organul de conducere a asociatiei este adunarea generala.
Adunarea generala alege presedintele, comitetul si, eventual comisia de cenzori.
Deciziile adoptate de comitet sunt legale daca respecta legea si hotararile adunarii generale.
Comitetul raspunde in fata adunarii generale pentru nerealizari si membrii comitetului pot fi schimbati de catre adunarea generala.
Fiecare membru al comitetului asociatiei raspunde personal in fata legii daca o incalca, iar pentru deciziile luate in comitet, impotriva legii, raspunde presedintele, in numele comitetului, intr-o eventuala actiune in instanta initiata de un proprietar.
in incheierea de sedinta se specifica care sint organele de conducere,iar aceasta trebuie actualizata functie de durata mandatului:1-4 ani

Ca sa ne intelegem, va rog sa cititi ce am scris mai sus.
Ce este aceea "incheiere de sedinta", cum spuneti dv?
Cine a facut-o, cine a eliberat-o, cine a incheiat-o?
Ce antet are pe ea? Dati-ne cateva amanunte ca sa stim despre ce sa discutam.
Dati-ne un articol din legea 230 sau norme sa ne lamurim. Unde se specifica in lege ca acea "incheiere de sedinta" ....?
Va rog!
l230 art 6 al 4
Legea 230/2007 prevede:
Art. 6. -
(4) Asociaţia de proprietari dobândeşte personalitate juridică în baza încheierii judecătorului-delegat desemnat la organul financiar local de către preşedintele judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială se află clădirea.


Aceasta "încheiere a judecătorului-delegat" se da la infiintarea asociatie si nu trebuie sa fie actualizata cand se schimba conducerea asociatiei. In continutul ei nu scrie ca X sau Y sunt presedinte sau membru in comitet.
Numai in cazul cand se schimba structura asociatiei (untra sau iese o scara, un bloc din asociatie), cand se schimba statutul, adresa sediului si in alte situatii de acest gen, se da de catre judecatorul delegat o noua incheiere.
Cititi si dv pe acel document si spuneti-ne daca sunt trecuti acolo membrii comitetului?
Asa cum spune si legea, asociaţia de proprietari dobândeşte personalitate juridică în baza încheierii judecatoresti. Ori daca dv alegeti un alt comitet inseamna ca-si pierde asociatia personalitatea juridica?

Alte discuții în legătură

Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Presedinte de bloc alf2earth alf2earth Am fost ales presedintele unui bloc de 9 scari, cu 380 de apartamente. Eu am dubla cetatenie Romana si Americana. Sotia mea este proprietara in bloc (avem un ... (vezi toată discuția)
Alegere in lipsa membru comitet executiv tomasso tomasso In cadrul adunarii generale se alege ca membru al com. executiv o persoana care nu este prezenta la adunare si care nu semneaza p.v. al adunarii la incheiere ... (vezi toată discuția)