avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lovire portiera deschisa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lovire portiera deschisa

Buna ziua.
Astazi, am lovit cu oglinda portiera deschisa a unei masini stationate - soferul punea un bagaj pe bancheta din spate, eu am calculat ca este spatiu suficient, insa ori am estimat gresit ori soferul avand nevoie de mai mult spatiu a deschis mai mult portiera si asa s-a produs impactul.
Soferul a refuzat sa rezolvam amiabil sau sa imi ofere asigurarea lui, sustinad initial ca nu este vina lui, apoi propunad sa ne rezolvam pe cheltuia proprie paguba, Avand un copil mic in masina am schimbat numerele de telefon si am stabilit sa ne mai auzim eventual la telefon.
Nelamurile mele sunt urmataorele:
1. cine se face vinovat de producerea accidentului? Se aplica prev art. 145 din OUG nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice?
2. in cazul in care nu se solutioneaza amiabil, trebuie declarat accidentul la politie in 24 de ore. Am obligatia sa anunt celalalt sofer ca voi merge sa declar accidentul la politie?

Multumesc

Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2020
musetel, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara, am nevoie de o mica lamurire din partea dumneavoastra ... Gabriel19_82 Gabriel19_82 Buna seara, Am nevoie de o mica lamurire din partea dumneavoastra daca este posibil. In data de 12.08.2020 m-am deplasat la piata din orasul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Incident cu un biciclist velicucristian velicucristian Buna ziua, Acum 2 zile am avut un incident in trafic cu un biciclist. Mai clar am parcat masina pe o sosea cu 2 benzi si am stationat apoximativ 1 minut ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurare nu despagubeste accident rutier mariusbv81 mariusbv81 Buna ziua. In data de 15 August conduceam auto personal din directia Alba catre Teius, iar la un momentdat eram in depasirea altui autovehicul cand si acesta a ... (vezi toată discuția)