avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mutare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mutare minor

Buna ziua
Vreau sa imi dati un sfat. Sunt divortata copilul are domiciliul la mama avem custodie comuna.
Daca a-si deschide proces sa ne mutam in Ungaria sau Austria si daca cistig acest proces cu aceea hotarare judecatoreasca pot sa ies din tara oricand sau trebe pe langa hj.si o procura notariala pentru acordul tatalui sa iesim?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2020
Mamica2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 21:48, 6 Martie 2020
depinde ce cereți judecătorului și ce va admite acesta.
dacă solicitați autoritate părintească exclusivă, veți circula doar cu hotărârea.
dacă solicitați autorizarea de a ieși o dată din țară, nu veți avea nevoie de procură pentru acea ieșire, dar ulterior va fi necesară.
etc..
daca se va admite ca locuinta copilului sa fie in ala tara, nu veti mai aavea nevoie de acordul tatalui pt a calatori spre tara respectiva.
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2020
gi-jane2, moderator
Din experienta mea, am văzut ca în procesele pentru mutarea domiciliului în alta tara se cere și suplinire acord pentru eliberare pașaport și suplinire acord pentru ieșire din tara. Puteți sa aveți trei capete de cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita Enache Ana Enache Ana Buna ziua printr-un proces pt pe care l-am câștigat în august am putut sa imi scot copilul din țară și sa il aduc in Austria unde l-am înscris la scoala ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! sotul meu lucreaza in germania cu acte in regula.as ... Nicholas2019 Nicholas2019 Buna ziua ! Sotul meu lucreaza in Germania cu acte in regula.As vrea sa ma duc si eu cu copiii.Problema e ca am un copil dintr-o alta casnicie iar fostul sot ... (vezi toată discuția)